Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri öğrencileri Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek burada yara bakım ünitesini gezdi.
Üniteyi gezmeden önce, sorumlularından bilgiler alan öğrenciler, yara bakım ünitesinde yatan hastalara ne tür tedavilerin uygulandığı konusunda bilgi edindiler. Öğrenciler daha sonra yara bakım ünitesinde tedavi esnasında kullanılan cihazlar ve ünite içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Hemşire ve doktor odaları, tedavi merkezi ve ameliyathane gibi yerleri gezen öğrenciler, edindikleri bilgilerden dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.
Öğrenciler, "Sağ olsunlar buranın çalışanları ve yara bakım ünitesi sorumluları çok güzel bir şekilde karşılayarak bizlerle oldukça güzel ilgilendiler. Bizler bu tür yara bakım ünitelerinin açılması ve hizmet vermesini oldukça anlamlı buluyoruz. İsteriz ki, her ilde bir yara bakım ünitesi bulunsun. Ama ne yazık ki her ilde yok. Sayılı olarak bulunan bu yara bakım ünitelerinden dolayı Adıyaman şanslı bir il. Daha önceden hastalar, hastane hastane gezerek vücutlarında bulunan yaralar için şifa ararken, bu tür ünitelerin açılmasıyla beraber artık hastalar hastane gezmiyor, tek bir ünitede tedavisi çok güzel bir şekilde yapılarak taburcu ediliyor. Emeği geçen herkese bu konudan dolayı teşekkürler ediyoruz” diye konuştular.
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Fatih Doğan, il dışından gelen öğrencilerin yara bakım ünitesini gezerek bilgiler aldıklarını ve bu konudan dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.