Türkiye Gençlik Konfederasyonu 81 ilden gençleri iftarda kardeşlik sofrasında bir araya getirdi.Başkent Öğretmenevi’nde gerçekleşen programda Türkiye’nin dört bir gelen gençler birlikte oruçlarını açtı.
Açılış konuşmasını yapan Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Okudan, başkente gelerek kardeşlik sofrasında iftar yapan gençlere teşekkür etti.
Konfederasyonun kuruluşunun ikinci yılına girdiğini kaydeden Okudan, "Bizleri yalnız bırakmayan üyelerimize teşekkür ediyorum. Böyle güzel organizasyonlarda daha çok buluşacağız’ dedi.
Doğu Türkistan’daki Müslümanlar’a yönelik yapılan zulümlerden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Okudan, ‘. Dünyanın neresinde zulme maruz kalmış insan varsa, atının ve kılıcının yönünü oraya çeviren, hak ve adaleti ile dünyaya hükmeden, Atalarımızın bize emaneti olan, dünya mazlumlarına sahip çıkılması, yardım ve dualarımızı eksik etmemiz gerekir" diye konuştu.
Türkiye Gençlik Konfederasyonu Yüksek Danışma Kurulu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise İslam alemi için Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi.
Külünk, yeni Türkiye gençliğinin bilimsel, sanatsal ve sosyal faaliyetleri en mükemmel şekilde gerçekleştirmek zorunda olduğunu, gençlerin her zamankinden daha fazla çalışarak ülkemize katkı sağlamaları gerektiğini kaydetti.
Külünk, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşayan Uygur Türklerine uyguladığı zulmü ve yasakları şiddetle kınadığını vurgulayarak "Bu soruna sessiz kalamayız. İslam âleminin Çin’in bu baskılarına karşı bölgedeki Uygur Türklerine dualarını eksik etmemeleri gerekiyor" dedi.
Kardeşlik sofrasına kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşu
üyeleri ve konfederasyonun bölge ve il başkanları katıldı.