Adana’da 3 ay arayla kanser olduklarını öğrenen Savaş Canatan ve Fatma Canatan çifti, erken teşhis ve doğru tedaviyle ölümcül hastalığı torun sevgisiyle yenerek sağlıklarına kavuştu.
Amansız olarak nitelendirilen hastalık, Adana’da yaşayan evli çiftten önce 63 yaşındaki İnşaat Mühendisi Savaş Canatan’ın kapısını çaldı. 7 yaşındaki torunu Beril’i bisiklete bindirirken kasık bölgesinde ağrı hisseden Savaş Canatan’a, Özel Adana Medline Hastanesi’nde Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Cem Şah tarafından testis kanseri teşhisi konuldu. Erken safhada kanseri teşhis edilen Canatan’ın tedavisi başlatıldı.
BU KEZ DE EŞİNDE KANSER ÇIKTI
Aile, Savaş Canatan’ın kanser şokunu atlatmadan bu kez de Fatma Canatan’ın mesane kanseri olduğunun anlaşılmasıyla bir kez daha sarsıldı. Şaka yollu olarak kendisine zaman zaman "Beni kanser ettin" diye takılan eşi ile birlikte hastaneye gidip gelen Fatma Canatan’ın durumundan şüphelenen Dr. Cem Şah’ın yönlendirmesiyle muayene ve tahlillerini yaptıran 59 yaşındaki Fatma Canatan’ın da mesane kanseri olduğu anlaşıldı.
DOKTORLAR RAHATLATTI
Üç ay arayla kanser olduklarını öğrenen karı-koca önce bu haberlere çok üzüldü. Ancak doktorların, hastalıklarının erken safhada olduğu için tedavi şanslarının yüksek olduğunu söylemeleri üzerine rahatlayan çift, Adana Özel Medline Hastanesi’nde tedaviye başladı. Canatan çiftine, erken teşhis, hızlı ve doğru tedavinin yanı sıra, 7 yaşındaki çok sevdikleri torunları Beril’in varlığı da büyük moral kaynağı oldu.
KEMOTERAPİ TEDAVİSİ GÖRDÜLER
Çok sevdikleri torunları Beril’le uzun yıllar geçirmek isteyen Canatan çifti, gelişen tıp teknolojisinin imkanlarının yanı sıra “torun aşkı” ile de mücadeleyi sürdürdü. Hastanede kemoterapi tedavisi gören Canatan çiftine bir süre sonra müjdeli haber geldi. Uygulanan tedavi kısa sürede başarılı sonuç vermiş, kanser hücreleri temizlenmişti.
ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ
Özel Medline Adana Hastanesi’nden Opr. Dr. Cem Şah, Canatan çiftinin her ikisinin de hastalıklarının erken teşhis edilmesinin önemini belirterek, "Tedavilere hemen başlandı ve başarıyla sürdürüldü. Her ikisi de şu an için iyileşti. Ancak kontrolleri devam ediyor" diye konuştu. Şah, erken teşhis, doğru tedavi, hastanın tedaviye uyumu ve moral değerlerinin yüksek olmasının tedavi sürecini olumlu etkilediğini söyledi.
TORUN SEVGİSİYLE KANSERİ YENDİLER
Öte yandan, torun sevgisiyle kanseri atlatan çift, "Arka arkaya kanser olduğumuzu öğrenince kısa süreli bir yıkım geçirdik. Ancak hemen toparlandık. Çünkü doktorlarımıza güvendik. Erken dönemde olduğumuzu söylediler ve hastalığı yenebileceğimize bizi inandırdılar. Ayrıca torun sevgisi de itici bir güç oldu. Yaşama sevincimizi artırdı. Yılmadık, kansere direndik. Moralimizi, motivasyonumuzu her zaman yüksek tuttuk. Şimdi çok mutluyuz. Ancak kontrolleri de elden bırakmıyoruz" dediler.