AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bülent Tüfenkci, "7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim için hep berabere koşturursak, ilk defa sivil bir anayasayı yapmanın mutluluğunu yaşayacağız" dedi.
2015 genel seçim çalışmalarını sürdüren Tüfenkci, Akçadağ İlçesini ziyaret etti. AK Parti Akçadağ İlçe Teşkilatı yönetimiyle bir araya gelen Tüfenkci, AK Parti kurulduğu günden beri Akçadağ’da oylarını artırarak, yola devam ettiklerini belirtti.
"HALKA VE HAKKA İNANARAK BU YOLA ÇIKTIK"
Tüfenkci, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçime gece-gündüz demeden çalışmaları gerektiğini ifade ederek, "Karşımızda demokrasiyi gerçekten özümseyememiş, sandığın yerine sokakları gösteren bir muhalefet var. Bizler hep halka inandık. AK Parti kadrolarına, gençlere, kadınlara, yaşlılara inandık. Halka ve hakka inanarak bu yola çıktık ve yolumuza devam ediyoruz" dedi.
Demokrasiyi içine sindiremeyenlerin çeşitli oyunlar oynadıklarını dile getiren Tüfenkci, şunları söyledi:
"Türkiye’nin gelmiş olduğu noktada demokrasiyi içine sindiremeyenler, dün Gezi Parkı oyunlarını bu milletin önünde oynamaya başladılar. Arkasında 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla devam ettiler. Baktılar ki, o operasyonlarla milletin iradesine ipotek koyamıyorlar, bugün gençleri isyana davet ederek, siyaset yaptığını zanneden ana muhalefet partisi liderleri var. Gençlere iş imkânı bulamayanlar, istihdam peşinde koşamayanlar, sokakları terörize ederek, Türkiye’ye ne yapmak istediklerini de anlayamıyoruz."
Tüfenkci, "Biz gerçekten halka inanıyoruz" ifadesini kullanarak, "Biz halka, halkın sağduyusuna, demokrasiye inanıyoruz. Sandığın sonucuna da hem saygı duyuyoruz hem de inanıyoruz" diye konuştu.
"ÖNÜMÜZDE TARİHİ BİR FIRSAT VAR"
2015 genel seçiminin Türkiye için büyük öneme sahip olduğunu kaydeden Tüfenkci, "Önümüzde tarihi bir fırsat var. 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim için hep berabere koşturursak, ilk defa sivil bir anayasayı yapmanın mutluluğunu yaşayacağız. O fırsat bugün elimizde. 1960 ve 1980 darbeleriyle oluşturulan anayasalarda hep bir vesayetçi düzen vardı. Allah’a hamdolsun bu millet Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti’yi iktidara getirdi ve artık kapalı kapılar ardından siyaset yapma devri bitti" dedi.
"ADAM GİBİ ADAMI BULMALIYIZ"
Tüfenkci, asla bölgesel ve mikro milliyetçilik yapmadıklarını ifade ederek, AK Parti bugüne kadar böyle bir şey yapmadı, bundan sonrada yapmaz" diye konuştu.
Kendileri için en önemli milliyetçilik ve bölgeciliğin adam gibi adamı bulmak olduğunu dile getiren Bülent Tüfenkci, "Listelere adam gibi adamı koyabilirsek, isterlerse kardeşlerimizden daha iyi hizmet yaparlar. Bizim de yüzümüzün akı olurlar. Onun için biz bölgeden ve mikro milliyetçilikten ziyade, adam gibi adamı bulmanın gayreti içerisinde olmamız lazım" şeklinde konuştu.
AK Parti Malatya İl Başkan Vekili Mahmut Üner Özer ise, AK Parti Malatya Eski İl Başkanı Bülent Tüfenkci’nin il başkanlığı döneminde Malatya’yı çok güzel şekilde temsil ettiğini belirtti.
AK Parti Akçadağ İlçe Başkanı Arif Tutal da, AK Parti Malatya Eski İl Başkanı Bülent Tüfenkci’nin 4 yıl boyunca hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek, Akçadağ İlçesine ayrı bir önem verdiğini kaydetti.
Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ise, Tüfenkci’yi ’Eskimez İl Başkanı’ olarak nitelendirerek, "Tanıştığımız günden bu yana kendisinden hep samimiyet, içtenlik ve yakınlık gördüm. Akçadağ olarak mikro milliyetçilik penceresinden bakmayacağız. Kişi olarak mikro milliyetçilik penceresinden bakmasak da, Akçadağ olarak milliyetçilik penceresinden bakacağız. O da Akçadağ’ımıza kimin daha fazla sahip çıkacağı, sorunlarımızı çözmede kimin bizim önümüzde rehber olacağıdır. Bülent Beyinde bir sözü var, ’Seçilirsem, önüne düşeceğim Ankara’da hangi bakanlıksa sizinle gelip, sorunlarınızın çözülmesinde bana ne düşüyorsa yapacağım’ demişti. İnşallah seçilirse bunu kendisinden bekliyoruz" dedi.