Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Ordu Jandarma Garnizon Komutanı Albay Şeref Çakmak, Giresun’da bazı ziyaretlerde bulundu.
İlk olarak Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’ya nezaket ziyaretinde bulunan Ordu heyeti, burada şeref defterini imzaladılar. Ordu heyeti daha sonra Giresun Valisi Hasan Karahan’ı da makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda geçen ziyarette Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Vali Karahan’a Büyükşehir Belediyesi adına Ordu ilini simgeleyen hediyelerin bulunduğu bir kutuyu takdim ederken, Vali Karahan’da Başkan Yılmaz’a yöreye özgü el yapımı ‘serender’ maketi hediye etti.
“ORDU VE GİRESUN KARDEŞTİR”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, bu ziyaretin ardından AK Parti Giresun İl Başkanlığına bir nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Yılmaz, burada AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü tarafından karşılandı. Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Giresun AK Parti Ordu İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, Ordu-Giresun birlikteliğinin büyük başarılara imza atacağını vurguladı. Yıllarca Ordu ile Giresun illerinin çekişmesinden dolayı bazı yatırımların bölgeye kazandırılamadığına dikkat çeken Hasan Ali Tütüncü, “Ordu-Giresun birlikteliği ile birçok güçlüğü aşabiliriz. İki şehre hizmet verecek havaalanı projesinde bunu görüyoruz. Biz bu ziyaretinizi önemsiyoruz. Sadece aynı partide siyaset yapan bir ağabeyimiz olarak değil iki ilin ortak dinamiklerine ait olmak açısından ziyaretinizi önemsiyoruz. İnşallah bundan sonra Ordu ve Giresun illeri için birlikte yeni projeler uygulamaya başlayacağız” dedi.
“İKİ İLİN KADERİ AYNI”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da, coğrafyası, kaderi, insan yapısı birbirine benzeyen iki ilin ortaklığı konusunda her zaman ittifak içerisinde olduklarını söyledi. Yılmaz, “Bunun en önemli göstergesi de havaalanı oldu çok şükür. Yakın zamanda da açılışını gerçekleştireceğiz. Fındığı ile havalimanı ile, sosyal nüfusu ile, insan yapısı ile, coğrafi güzellikleri ile kaderimizin aynı olduğu bu ülkede yaşayan kardeşlerimizin yöneticileri olarak bizlerde birliğimizi ve beraberliğimizi tescil ettirecek ortak hizmetlere, ortak icraatlara giriyoruz. Biz Giresunumuzu siyasetçisiyle, siyaset dışı insanlarıyla, coğrafyasıyla, ürünleriyle Giresun’u seviyoruz” deye konuştu.
Başkan Yılmaz ve Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’ya dönüşlerinde Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ı da ziyaret başarılı çalışmalar dileğinde bulundular.