ORDU (AA) - PTT 1. Lig'de pazar günü Osmanlıspor ile karşılaşacak Orduspor'da, 14 futbolcunun aynı gün yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek olması, camiada moralleri bozdu.

Mor-beyazlı ekip, Osmanlıspor ile sahasında yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. 

Durugöl Vali Kemal Yazıcıoğlu Tesisleri'nde, teknik direktör Hüseyin Özcan yönetiminde gerçekleşen antrenmanda futbolcular, teknik ve taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. 

Yaklaşık 2 saat süren idmana sakatlıkları süren Burak Özsoy, Emre Can Baş ve Mustafa Bayhan katılmadı. 

Antrenmanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan kulüp genel menajeri Selim Şener, pazar günü Osmanlıspor maçını oynayacaklarını ancak bazı genç oyuncuların aynı gün YGS sınavına girecek olmasından dolayı kadroda yer alamayacağını belirtti. 

"Takımın 18 kişilik kadrosunda yer alan 14 futbolcunun üniversite sınavına girecek olması ve Osmanlıspor maçının aynı gün oynanması moral ve motivasyon olarak olumsuzluğa sebep oluyor" diyen Şener, kulübün, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) durumu bildirmesi sonucu maç saatinin aynı gün 13.30'dan, 15.00'e alındığını kaydetti.

İl dışında sınava girecek oyuncular için bu zamanın yeterli olmadığını belirten Şener, "Eğer maç bu saatte oynanırsa, ilk 11'de oynayan iki oyuncumuz kadroda yer alamayacak" dedi. 

Futbolcuların farklı il ve ilçelerde sınava gireceğini, maça yetişmelerinin oldukça zor olacağını ifade eden Şener, maçın ileri bir tarihe ertelenmemesi durumunda seçenekler arasında sahaya çıkmamak da olduğunu söyledi. 

Bu konuda federasyon yetkililerinden anlayış beklediklerini kaydeden Şener, şunları ifade etti:

"Sınav 10.00'da başlayıp, 13.00'te bitiyor. Federasyonun talimatına göre futbolcular maç saatinden 1,5 saat önce statta olmaları gerekiyor. Bu durumda futbolcularımız sınavdan çıktıktan sonra maça koşarak mı gelecekler? Orduspor zor günler geçiriyor diye bu çocukların moral motivasyonlarını etkileyerek, eğitimlerine engel olamayız. Bu durumda çocukları maça çıkarmanın ne kadar doğru bir karar olduğunu federasyonun takdirine bırakıyoruz." 

Hiç kimsenin genç futbolcularının eğitimine engel olamayacağını vurgulayan Şener, TFF'nin konuyla ilgili daha önceden değişiklikler yaptığına dikkat çekerek, "Orduspor'da sınava girecek 14 oyuncumuz bu takımın 18 kişilik kadrosunda yer alıyor. Bu sebeple maçın saat 15.00'te olması bizim şartlarımıza uymuyor. Bu doğrultuda takımı sahaya çıkarmamayı dahi düşünüyoruz. Bu durumun elbette cezası olacak ama buna rağmen bizim ricamız bu maçın 16 Mart Pazartesi gününe alınmasıdır" ifadesini kullandı.