Amasya’da Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği 6 ambulans düzenlenen törenle hizmete girdi.
Törende konuşan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “Artık zengin olsun, fakir olsun sağlık hizmetini aynı kalitede, aynı süratte ve aynı verimlilikle almaktadır” dedi.
Deevletin bütün vatandaşlarına aynı kalitede sağlık hizmeti sunmaya başladığını belirten Vali Çomaktekin, “Sağlıkta büyük bir değişim yaşandı. Maalesef eskiden zengin ile fakir parasına göre sağlık hizmetini alıyordu bu ülkede. Artık zengin olsun, fakir olsun sağlık hizmetini aynı kalitede, aynı süratte ve aynı verimlilikle almaktadır” diye konuştu.
6 acil sağlık ambulansının bir milyon 71 bin liraya mal olduğunu anlatan İl Sağlık Müdürü Dr. M. Rüştü Ertosun, desteklerinden dolayı Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya milletvekilleri Naci Bostancı ve Avni Erdemir ile Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’e teşekkür etti.
Vali Çomaktekin, konuşmaların ardından törene katılan Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Ak Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek ve Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gökdere ile birlikte ambulansların anahtarlarını sürücülerine ve ilçelerden gelen belediye başkanlarına teslim edip ambulansların içinde inceleme yaptılar.