Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekilleri Faruk Işık ve Doç. Dr. Muzaffer Çakar, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladılar.
AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık mesajında, gelişmiş ülkelerde sağlık hizmetlerinin devletin en öncelikli sorunları arasında yer aldığını belirtti. Sağlık hizmetleri alanında yürütülen çalışmaların ülkelerin gelişmişliği bakımından önemli bir göstergesi olduğunu hatırlatan Işık, “Sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkarılması ve toplum sağlığının güvence altına alınması AK Parti iktidarı tarafından sosyal devlet anlayışının gereği olarak benimsenmiştir. ‘Önce İnsan’ diyen AK Parti hükümetleri dönemimizde, sağlık politikalarına ve sağlığa yapılan yatırımın insana ve dolayısıyla bunun da geleceğe yapılan en büyük yatırım olacağı düşünülmektedir" ifadelerini kullandı.
Sağlık alanında hizmet veren tüm kurum ve kuruluşların tek çatı altında toplanmasının, bugüne kadar hiç kimsenin başaramadığı önemli bir reform olduğunu belirten Işık, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu sayede vatandaşlarımız istedikleri hastanelerden istedikleri şekilde yararlanma imkanına sahip olmuşlardır. Ayrıca hastanelerimizin ve sağlık kuruluşlarımızın fiziki şartlarının artırılması için de büyük yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Gerek ülkemizde gerekse ilimizde sağlık alanında önemli çalışmalar yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir. Vatandaşlarımız da bu hizmetlerden daha etkin bir şekilde yararlanmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve daha mutlu bir hayat sürmesi için en zor koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında fedakarca çalışan başta doktorlarımız, hemşirelerimiz ve ebelerimiz olmak üzere kurumun her kademesindeki tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.”
AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar ise mesajında, sağlık hizmetlerinin insanoğlunun en önemli taleplerinin başında geldiğini belirtti. Sağlık taleplerinin karşılanma kalitesinin aynı zamanda toplumların refah seviyesinin de göstergesi olduğunu vurgulayan Çakar, “Bu denli önemi olan sağlık hizmetlerinin karşılanması, aynı oranda ciddi ve zorlu bir mesai sonucu mümkün olabilmektedir. Bu önemli süreçte yer alan sağlık çalışanlarımızın gösterdikleri fedakarane gayret her türlü takdirin üzerindedir. Sağlık camiamız memleketimizin her noktasında mesai mefhumu demeden günün her saatinde ve her türlü tabiat şartlarında hizmet vermektedir. Görevleri esnasında karşılaştıkları zorluklar sık sık gündemimize yansımaktadır” dedi.
AK Parti hükümeti döneminde sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için önemli çalışmalar yapıldığını belirten Çakar, sağlık hizmetlerinin bütçeden aldığı payın önemli oranda artırıldığını kaydetti.