Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde fidan dikim töreni düzenlendi.
Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince organize edilen fidan dikim etkinliğinde, 500 öğrenci için 500 adet fidan toprakla buluşturuldu.
100 adet mavi ladin, 200 adet Toros sediri ve 200 adet karaçam olmak üzere dikilen 500 adet fidan okul bahçesine öğrenci ve öğretmenlerin de katılımı ile dikildi.
Etkinliğe katılan Orman Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, fidan dikimine çok yoğun talep olduğunu belirterek, “ Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Umuyoruz ki; öğrencilerimiz kendilerine, ailelerine, çevrelerine ve topluma duyarlı, orman sevgisini yüreğinde hisseden ve ormanları elinden geldiğince koruyan kişiler olacaklar. Yarınlarımız olan sizler, fidan dikerek akciğerlerimiz olan ormanların oluşturulmasına destek olacaksınız. Sizlere teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz fidan dikim mevsiminde çeşitli okul, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile fidan dikim törenleri düzenlemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zekiye Nur Öziltürk ise etkinliğin düzenlenmesinde yardımcı olan Orman Bölge Müdürlüğüne başta Bölge Müdürü İbrahim Ergüven olmak üzere tüm personele teşekkür etti ve tüm öğrencilerin kendi diktikleri fidanlardan sorumlu olduklarını dile getirdi.
Ağaçlandırma Şefi Mustafa Doğan tarafından öğrencilere fidan dikimi anlatıldı. Ardından, sahaya dağılan öğrenciler Orman Bölge Müdürlüğünde görevli personel nezaretinde fidanları toprakla buluşturarak ilk can suyunu verdiler.
Fidan dikim etkinliğine Orman Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zekiye Nur Öziltürk, Orman İşletme Müdürü Savaş Ünle, Ağaçlandırma Şefi Mustafa Doğan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. (EFE)