SAMSUN (AA) - Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bilgisayar Programcılığı Bölümünde öğrenim gören ve ailesine ait hayvanları fırsat buldukça otlatan 23 yaşındaki Ali Kemal Üst, yetiştirdiği küçükbaş hayvanları satmak üzere kurbanlık pazarına getirdi.

OMÜ Bilgisayar Programcılığı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Üst, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin Canik ilçesi Kaşyayla Mahallesi'nde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğiyle uğraştığını söyledi.

Tatillerde yaylalara giderek ailesine ait koyunları özenle yetiştirdiğini anlatan Üst, okul zamanı da fırsat buldukça hayvanların yetiştirilmesiyle uğraştığını belirterek, "Zahmetli bir iş ama ben zevkle yapıyorum. Hayvanları çok seviyorum. Arkadaşlarım ve çevrem iki işi bir arada yürüttüğüm için beni takdir ediyor" dedi.

Koyunların yanı sıra at ve köpek gibi çok sayıda hayvanı olduğunu, doğal bir yaşamı tercih ettiğini dile getiren Üst, şunları kaydetti:

"Bazen arkadaşlarım ziyaretime geliyor. Genelde hayvanlara baktığım için köyde kalıyorum. Hedefim önce okulumu bitirmek. Gönlümde veterinerlik mesleği var. Bilgisayar programcılığı bölümünü bitirdikten sonra veterinerlik okumak istiyorum. Küçüklüğümden beri hayvanları çok seviyorum. Gönlümde yatan meslek veterinerlik."

 

- "Zor oluyor ama geçimimizi bundan sağlıyoruz"

Hayvan yetiştiriciliğiyle uğraşırken ders çalışmakta bazen zorlandığını ancak derslerinin kötü olmadığını ifade eden Üst, "Zor oluyor ama mecburum, geçimimizi bundan sağlıyoruz. Hayvanlar bizim için gelir kaynağı. Hepsiyle ayrı ayrı uğraşıyorum, evlat gibiler" ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı'na 2 ay kala satışa sunacağı küçükbaş hayvanları özel bakıma aldığını belirten Üst, alıcıları, vatandaşları kurbanlık seçerken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Üst, küçükbaş kurbanlıkları 600 ila bin 500 lira arasında sattığını sözlerine ekledi.