Antakya Defne Barış ve Dostluk Korosu, Silifke’de unutulmaz bir konser verdi.
Silifke Belediyesi’nin katkılarıyla, Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere, vatandaşlar yoğun katılım gerçekleştirdi.
Silifke Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Antakya Kültür Derneğinin ortak etkinliği olan konseri, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve eşi Pakize Turgut, Başkan Yardımcıları Esen Tuba Tol, Garaj Amiri Mustafa Güler, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı Mustafa Tahsin Şimşekli, Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar izledi.
Defne Barış ve Dostluk Korosu, birbirinden güzel Türküleri ve halk müzikleriyle, konsere katılan davetlileri ve ilçe halkını büyüledi.
Konser etkinliğiyle ilgili düşüncelerini dile getiren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Koromuza bu güzel konserinden ötürü teşekkür ediyorum. Birbirinden güzel türkü ve halk müziklerini bizim için seslendirdiler.
İsminden de anlaşılacağı gibi Defne, Barış ve Dostluk Korosu gittiği her yerde barışı, dostluğu ve kardeşliği vurgulamaya devam edecektir. Belediyemiz Kültür Müdürlüğü ve Antakya Kültür Derneğinin organizesiyle gerçekleştirilen konseri, halkımız büyük bir beğeniyle dinledi. Türkü, Sanat musikileri ve halk müzikleriyle her insanın ruhunu okşayan koromuza çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.
Silifke Belediyesi Kültür Müdürlüğü olarak sosyal ve kültürel etkinliklere önem verdiklerini belirten Kültür Müdürü Üstün Zayim ise, “Defne, Barış ve Dostluk Korosu, gerçekten başarılı ve kendini ispatlamış bir korodur. Şef Nihat Harbelioğlu koordinesindeki, saz ekibi ve koro üyeleri, Türk Halk Müziği’nden parçalar seslendirdi. Bu güzel sesleri ve ekibi bizlerle buluşturan ve bu organizenin düzenlenmesinde emeği geçen başta Dernek Başkanı Mehmet Karasu olmak üzere diğer dernek üyelerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Barışın ve dostluğun hakim olduğu bu güzel ilçemizde, daha nice konserlerde ve etkinliklerde bir araya gelmek, herkese nasip olsun. Etkinliğimize katılarak bizleri onurlandıran bütün ilçe halkımıza, müzikseverlerimize ve Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Antakya Aalen Kültür Derneği bünyesinde kısa süre önce oluşturulan Antakya-Defne Barış ve Dostluk Korosunun her geçen gün büyüdüğünü belirten Dernek Başkanı Mehmet Karasu, Silifke’de konser vermekten büyük bir mutluluk duyduklarını, kendilerini ağırlayan Silifke Belediyesine ve Kültür Müdürlüğü ekibine teşekkür ettiğini ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, koro yönetimine plaket ve çiçek takdim ederek, Defne Barış ve Dostluk Korosu ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.