SAMSUN (AA) - Havza ilçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kamlık Festivali çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlçenin Kamlık Mahallesi Meşe Yaylası'nda Havza Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen festivali, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Dernekler Federasyonu (HADEF) Kurucu Başkanı ve İstanbul Samsun Dernekler (İSDEF) Başkanı Fikret Bıyık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Milletvekili Kurt, burada yaptığı konuşmada, bayramlar ve festivallerin birleştiriciliğine dikkati çekerek, "Bayramlarımız, festivallerimiz bizleri birbirimize yaklaştıran olgular. Bizler her zaman sizlerin yanınızdayız. Gurbetteki hiçbir Samsunlu yalnız değil. Herkesin yanında olacağız" dedi,

 

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Havza'da festival kültürünün oturmaya başladığına işaret ederek, "Bu tür etkinlikler, Havza'nın tanıtımı dışında kültürel ve sosyal hayata da önemli katkı sağlamaktadır. Yapılan tanıtım çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladık" diye konuştu.

Fikret Bıyık ise gurbetteki Samsunlular olarak daha fazla manevi destek beklediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Milletvekili Kurt, Belediye Başkanı İkiz ve bazı katılımcılara, festival komitesince plaket takdim edildi.

Katılımcılara keşkek dağıtılan festivalde, yerel sanatçılar sahne aldı.