Sinop’ta Polis Haftası etkinlikleri kapsamında çelenk sunma töreni düzenlendi.
Sinop Valiliği önünde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, resmi kurum müdürleri, emniyet personeli ve davetliler katıldı.
Tören ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Ardından İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yaptı. Biner yaptığı konuşmada, “10 Nisan 1845 yılında polis teşkilatı ilk olarak Osmanlı devleti zamanında kuruldu. Bugünün şartlarında bu görevin henüz ordu kuvvetleri tarafından yürütüldüğü bir anda, düşman kavramı ile suçlu kavramı arasındaki fark gözetilerek, suçlunun vatandaş olduğu ancak düşman olmadığı, suçlunun tekrar suç işlememek üzere ıslahının sağlanması anlayışını temel almak son derece önemlidir. Güven ortamının olması, vatandaşlarımızın güven içerisinde hayatını idame ettirmesi bizim için çok önemli. Bizler de bu bilinç ile bütün personelimizle memleketimizin güveni için çalışıyoruz” dedi.
İl Emniyet Müdürü’nün konuşmasının ardından Sinop İl Emniyet Müdürlüğü araçları Sinop sokaklarında seremoni geçişi yaptı.