Batman Barosu eski Başkanı Av. Yusuf Tanrıseven, AK Parti Batman Milletvekili aday adaylığını açıkladı.
2008-2012 yılları arasında Baro Başkanlığını yürüten ve 21 yıllık avukatlık görevinde elde ettiği tecrübeleri Batman’a hizmet sunmak için milletvekili aday adayı olduğunu aktaran Tanrıseven, Batman Üniversitesi’ndeki görevinde de istifa ettiğini söyledi. Batmanlı olduğunu ve 4 yıllık üniversite eğitimi dışında hayatının tamamının Batman’da geçtiğini ifade eden Tanrıseven, Batman’ın mevcut sorunları ve ihtiyaç duyulan projeleri çok iyi bildiğini söyledi.
ÇÖZÜM SÜRECİ VE ANAYASA KONULARINA HAKİM
Batman’ın ve bölgenin sorunlarını yakından bildiğini dile getiren Tanrıseven, "Yeni Meclisi bekleyen en önemli gündem maddeleri olan çözüm süreci ve yeni anayasa gibi konulara son derece hakimim. Bu konularda ciddi katkılar sunacağıma inanıyorum" dedi.
Batman’da sivil toplum kuruluşları ile yakın diyalog içerisinde olan, kamuoyunun yakından tanıdığı, seçmende heyecan uyandıracak, siyasette yıpranmamış, şaibeye bulaşmamış, dinamik ve aktif kişilerin siyasette yer alması gerektiği inancını taşıdığını belirten Tanrıseven, şöyle konuştu:
"Adalet ve Kalkınma Partisi’nde, Başbakanımızın temposuna ayak uydurabilecek, yapılan çalışmaları yerelde iyi anlatabilecek, partimizi ileri taşıyabilecek, manevi değerlerimize bağlı, bölgede sevilen, genç, donanımlı, toplumun duyarlılıklarını ve siyaseti bilen iyi eğitimli insanlara ihtiyaç bulunduğu düşüncesindeyim. 4 yıllık Baro başkanlığım ve 21 yıllık avukatlık görevim sırasında elde ettiğim tecrübeleri Batman’ımızın ve ülkemizin hizmetine sunmak amacıyla üniversitedeki görevimden istifa ederek AK Parti’den milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum."
TANRISEVEN KİMDİR?
1974 yılında Batman’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1994 yılında fakültenin en genç mezunu unvanını aldı. Dicle Üniversitesi’nde kamu hukuku alanında yüksek lisans yaptı. 2008 ve 2010 yıllarında yapılan Batman Barosu seçimlerinde iki kez üst üste Baro Başkanlığı görevine seçildi. Batman’da düzenlenen pek çok seminer ve konferansa, ulusal yayın yapan televizyon programlarına düzenleyici, konuşmacı veya katılımcı olarak bulundu. Batman Valiliği İnsan Hakları Kurulu, Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Batman Üniversitesi Spor Kulübü Derneği gibi birçok kurul ve komisyonda başkan, yönetici ve üye olarak görev yaptı.
Baro Başkanlığı süresince sadece hukuki konularla değil, ekonomik, sosyal, kültürel her türlü sorunla yakından ilgilendi. Kepenklerin kapatılmaması, Batman’daki faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması, toplumsal olaylarda arabuluculuk gibi Batman halkının yararına olduğuna inandığı birçok konuda elini taşın altına koyarak çalışmalar yaptı.