Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) yararına ’Anneler Günü’ne özel konser düzenlendi.
Şef Özge Altıntaş Özcan tarafından yönetilen özel konser, Atatürk Kültür Merkezi’nde 2 bölüm halinde icar edildi. 25 eserin seslendirildiği özel konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, lösemili çocuklar ve aileleri moral buldu.
LÖSAM Başkanı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak yaptığı konuşmada, "Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu her sene derneğimiz yararına bir defa konser düzenliyor. Bizi her sene hatırlayarak çocuklarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasında katkıda bulunuyorlar. Bu davranışın diğer korolara ve sivil toplum kuruluşlarına örnek olmasını diliyoruz. Lösemili çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için her anlamda destek istiyoruz. Bunlar geçimlerini sağlamak için maddi katkı yapılması olabilir. Giyim ve beslenme ihtiyaçlarına katkıda bulunulması olabilir. Bu çocukların eğitim masraflarının karşılanmasında yardımcı olunması ve ailelerin ziyaret edilmesi olabilir. Onların yalnız bırakılmaması ve hayatta bağlanmaları için yanlarında olunması gerekir. Biz diyoruz ki lösemili çocuklar için herkesin yapması gereken bir şeyler vardır. Sadece insanlar bir şeyler yapmak istesinler. Bir gün hepimiz yardıma muhtaç olabiliriz ve bunun ne zaman olacağı belli olmaz. Biz nasıl bu muhtaç olanların bugün ellerinden tutuyorsak, biz muhtaç olduğumuzda da bize birileri yardım edecekleridir” dedi.
Yaklaşık 2 saat süren konser dinleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.