Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi’nin (ÇODAM) düzenlediği kış kampı, farklı bilim, sanat ve spor etkinlikleriyle çocuklara güzel bir deneyim yaşattı. Kampta çocuklar dünyaca ünlü Harry Potter filmlerinden bilinen “Quidditch” sporuyla da tanışma imkanı buldular.
Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği işbirliğiyle 26-30 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen kampa, yaşları 9 ve 13 arasında değişen 21 çocuk katıldı. Yoğun bir tempoda 5 gün süren kampın bilim, sanat ve spor etkinlikleri sayesinde çocuklar eğlenerek öğrenme mutluluğunu tattılar. Spor etkinlikleri kapsamında çocuklar, Harry Potter film ve kitap serisi ile bütün dünyanın tanıdığı bir spor haline gelen “Quidditch” oyununu öğrenme şansını yakaladılar. Filmdekinin aksine uçan süpürgeler üzerinde oynanmasa dahi çocuklar Quidditch sporunu çok sevdiler. Çocuklar ayrıca, buz hokeyi sporu ile de tanışarak, bu spor dalının temel prensiplerini öğrendiler. Teorik eğitimin ardından buz patenlerini giyip öğrendiklerini sahaya yansıtan çocuklar, oynamanın keyfini yaşadılar.
TİTREK ROBOTLAR YAPTILAR
Bilim atölyelerinde ise “titrek robotlar” yapan çocuklar, daha sonra bu robotları yarıştırarak eğlenmeyi de ihmal etmediler. Alternatif Enerji Kaynakları atölyesinde, yenilenebilir enerji kaynakları hakkında merak ettikleri sorulara cevap bulan çocuklar, gelecekte güneş enerjisiyle tüm ihtiyacı karşılanan evler, elektrikli ev aletleri, otomobiller, toplu taşıma araçları ile ilgili birbirinden ilginç fikirler ürettiler. Kampın sanat atölyeleri de oldukça renkli faaliyetlere sahne olurken, çocuklara çeşitli ritim enstrümanları ve beden hareketleri aracılığıyla nasıl ritim tutulacağı da gösterildi. Bunun yanı sıra atölyelerde fotoğrafçılık ve seramik sanatıyla da tanışan çocuklar, pratik yaparak kendilerini geliştirme imkanı buldular.
Kamp sırasında Konya’ya günübirlik gezi de düzenlenirken, Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı bilim merkezlerinden Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi ziyaret edildi. Ayrıca Ankara’nın tarihi Ulus semtinde yer alan PTT Pul Müzesi’ni de gezen çocuklar, müzede yapılan drama etkinliğiyle geçmişe doğru küçük bir gezintiye çıktılar. Beş günlük kamp sonunda katılım belgelerini alan çocuklar, arkadaşlarından ayrılmakta zorlandılar.