Türk Eğitim Sen Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi ve yönetim kurulu üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.
Doğanhan Restorantta gerçekleştirilen yemekli toplantıya Türk Eğitim Sen Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi ve yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.
Türk Eğitim Sen Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi, yaptığı konuşmada, 10 Ocak 1961 tarihinden beri Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını ifade ederek, “Özgür Basın demokrasinin vazgeçilmez en önemli unsurlarından bir tanesidir. Günümüzde gazetecilik çok zor bir dönemden geçmekte, ne yazık ki Ulasal basın olarak çıkan birçok gazete, iktidar yandaşı gazete nitelemesi ile adlandırılmaktadır. Bu Türkiye’de demokrasinin ağır yaralı olduğunu göstermektedir. Gazetecilik doğruluk dürüstlük ve objektiflik demek ise iktidar yandaşı gazeteler ne kadar doğru dürüst ve objektiftir? Bunun yorumunu sizlere bırakıyorum. Ülkemizde gazeteciler son derece zor şartlarda hayat mücadelesi vermektedirler. Sıcak soğuk, kar kış demeden her türlü zorluğa rağmen bizi Kilis, ülke ve dünya gündemiyle buluşturan sizler, ne yazık ki hak ettiğiniz yerlerde değilsiniz. Ülkemizde iktidar yandaşı olmadığınızda işinizden olabilir ya da maddi ve manevi zarar görebilirsiniz. Bu gerçek çok değerli mesleğinizi gerektiği gibi yerine getiremeyeceğiniz anlamına gelir. Ülkemiz basınında emniyetinde ve hukuk alanında çok büyük baskılar olduğu bir dönemde, hırsızlığın arsızlığın ve haksızlığın zirve yaptığı bir zamanda yaşıyoruz. Böyle bir ülkede mesleğinizi özgürce yerine getireceğiniz günlerin bir an önce gelmesi temennisiyle hepinize saygılar sunuyorum. Türk Eğitim Sen Kilis Şubesi adına davetimize icabet etme nezaketinde bulunduğunuz içinde hepinize teşekkürlerimiz sunarım. Sendikacılık hareketimize önemli katkılarda bulunuyorsunuz. İnanın ki bizim için çok önemlisiniz” dedi.