Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN / BALIKESİR, ()  - MEMUR-SEN'e bağlı Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Balıkesir Şubesi üyeleri, toplu sözleşme görüşmeleri öncesi bisikletli, simitli, mehterli eylemle taleplerini dile getirdi.
Büro Memur-Sen Balıkesir Şubesi üyesi 50 kişi, toplu sözleşme görüşmeleri öncesi taleplerini dile getirmek için eylem yaptı. Alihikmetpaşa Maydanı'nda bir araya gelen grup, üzerinde 'Maalesef memuruz dedeeee', 'Seçim vaatlerinizi tutun, memurları görmezden gelmeyin', 'Big, bang mobbing', 'Yeğen eğitimliysen kamuda vasıfsızsın', 'Aslında hepimiz geçiciyiz, 4/C'liye kadro verin' yazılı pankartlar taşıdı. "Memuruz haklıyız kazanacağız", "Ücreti yoksa fazla mesai de yok" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları attı. Eyleme, Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Mustafa Mengütaycı da katıldı. Grup adına açıklama yapan Mengütaycı, 3 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinin yaklaşık 2.5 milyon memurla birlikte aileleri ve memur emeklileri de dikkate alındığında yaklaşık 20 milyon insanı yakından ilgilendirdiğini söyledi.
'EMEĞİN KARŞILIĞI MUTLAKA ÖDENMELİDİR'
Haksız uygulamalardan en fazla büro memurlarının etkilendiğini öne süren Mengütaycı şöyle konuştu:
"2012'de çıkarılan ve 'ucube' diye nitelendirdiğimiz 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile hizmet kolumuzdaki memur kardeşlerimizin fazla mesai ücretleri, ek ödemeleri ve ikramiyeleri ellerinden alındı. Kararname ile çalışanların maaşında 700 liraya varan düşüş meydana geldi. Bu ucube kanun hakkında kararname ile fazla mesai ücretleri kaldırıldı, ancak memurlarımız hiçbir ücret almadan fazla mesai yapmaya devam etmektedir. Memurlarımız fazla mesaiye kalıyorsa ücreti de verilmelidir. Memurlarımızın  ikramiyelerini, ek ödemelerini elinden alan bu kararname iptal edilmelidir."
146 İSTEK VAR
Hizmet kolunda görev yapan memurlarla ilgili toplam 146 maddeyi toplu sözleşme görüşmeye taşıyacaklarını açıklayan Mengütaycı, bu maddeler arasında yüzdelik zam, taban aylığı, refah payı, enflasyon farkı, 4/B ve 4/C'li çalışanların kadroya geçirilmesi, memurlara işe geliş gidişte servis hizmeti verilmesi, yemek, kreş, lojman gibi sorunların çözülmesi gibi isteklerin yer aldığını açıkladı.
Açıklamanın bitimiyle birlikte Büro Memur-Sen Balıkesir Şube Başkanı Ahmet Gür, "Bize bu simidi uygun bulan hükümete teşekkür ediyoruz, bütün memurlar buyursun alsın" diyerek eyleme katılanlara simit dağıttı. Memurlar simitlerle poz verdi. Ardından mehteran eşliğinde bisikletli eylem başladı. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Mengütaycı da sembolik olarak Ankara'ya doğru pedal bastı. Eylemin ardından grup, sessizce dağıldı.
FOTOĞRAF