İzmir’de, Bayraklı Belediyesi kenttin farklı noktalarında vatandaşların hayatını kolaylaştır için yaptığı çalışmaları sürdürüyor.
Bayraklı Belediyesi, ilçede Onur Mahallesi’nin dik sokaklarında bulunan merdivenlerin daha kolay kullanılabilmesi için korkuluk yapmaya başladı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilk olarak özellikle yaşlı ve çocukların gün içerisinde sıklıkla kullandığı merdivenleri revize ederek çalışmalara hız verdi. Ekipler, bölgedeki eksiklikleri gidererek, ardından tüm merdivenlere demir korkuluk takılması için harekete geçti.
Bayraklı Belediyesi’nin bir diğer önemli projesi olan Laka Deresi üzerine kurulacak yaya köprüsünün de temelleri atıldı. Köprünün, Bayraklı Belediyesi’nin kısa süre önce faaliyete geçirdiği Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’na ulaşmak isteyen vatandaşlar için alternatif bir güzergah olacağı belirtildi.
Projelerinin vatandaşlarının isteklerine göre şekillendiğini dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Onur Mahallesi’nin coğrafi yapısı nedeniyle sokakları birbirine bağlayan birçok merdiven bulunuyor. Bu merdivenlerin birçoğu bizim dönemimizde yapıldı. Var olanlar onarıldı. Şimdi korkuluk yaparak daha güvenli hale getiriyoruz. Adalet Mahallesi’ndeki Laka Deresi’nden vatandaşlar yolun karşısına geçmek için uzun bir yol yürüyordu. Bu sorunu da dere üstüne yapılacak yaya köprüsü ile aşacağız. Vatandaşımız istiyor, biz yapıyoruz” dedi.