Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde oluşturulan kardiyak rehabilitasyon ünitesine 3 adet Kardiyak ve bir adet pulmoner rehabilitasyon bisikletleri kalp hastalarına hizmet vermeye başladı.
Program hakkında bilgi veren Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Orhan Akdeniz, cihazın kalp krizi ve ani ölüm riskini azalttığını, kalp ve damar fonksiyonları maksimuma çıkartarak, damar tıkanıklığını önlediğini ve egzersiz kapasitesi kolaylaştırdığını söyledi. Akdeniz, “Hastayı risk açısından değerlendiren, risk faktörlerini modifiye eden, kardiyovasküler hastalığa bağlı gelişen psikolojik ve emosyonel kötü etkiler ve ölüm risklerini azaltır. Egzersiz kapasitesini artıran bir tedavi yöntemi olan kardiyak rehabilitasyon hastanemizde uygulanmaya başlandı. Kardiyak Rehabilitasyon ilk olarak kalp krizi geçiren hastaların işe ve sosyal hayata dönüşlerini hızlandırmak için geliştirilmiş bir yöntemdir. Kardiyak rehabilitasyon programı ile kalp krizi ve ani ölüm riski azalır, kalp ve damar fonksiyonları maksimuma çıkarılır. Damar tıkanıklığı önlenir ve egzersiz kapasitesi kolaylaşır. Kalp hastaları sonrasında hastalarda görülen ciddi ölüm kaygısı ve depresyonun önlenmesine yardımcı olmaktadır” dedi.

Kardiyak rehabilitasyon programının kullanımı hakkında bilgi veren Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Fizyoterapisti Turgay Şahin, “Kardiyak rehabilitasyon Karadeniz’de ilk olarak Samsun’da bizim hastanemizde kullanılmaya başlanmıştır. Ayrıca pulmoner rehabilitasyon cihazımız ile egzersiz performansını arttırdığımız hastaların düzgün nefes alıp alamadıklarını kontrol edebilmek için akciğer kapasitelerini görebilmemiz ve ölçebilmemiz mümkün” diye konuştu.