İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü nedeniyle Mehmet Akif Ersoy'un Edirnekapı Şehitliği'nde bulunan kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, öğrenciler ve sevenleri katıldı. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Çanakkale ile birlikte anılmayan Akif'in eksik kalacağını ifade ederek, "O Çanakkale ki bir metrekaresine 5 bin mermini düştüğü, 250 bin üzerinde şehit verildiği Çanakkale destanı üzerine yazılan şiirlerle büyümüş bir neslin çocuğudur Akif. Akif yaşamı boyunca Mevlana'daki hiçlik gibi yaşadı. Yaşamını da halkını adayarak yaşadı. Aziz Akif'in hatırası önünde saygıyla eğiliyorum"
dedi. 
Törende İstiklal Marşı şiirini okuyan Sarıyer Behçet Kemal Çağlar Lisesi öğrencisi Şahan Şahinbey, katılımcıları duygulandırdı. Tören Mehmet Akif Ersoy'un kabrine çelenk konması ve dua edilmesiyle son buldu. 
Mehmet Akif Ersoy'un kabrini ziyaret eden lise öğrencisi Ecemnur Eke, "Büyük bir şaheser yaratmış kendileri. Her gün her hafta okuyoruz. Mehmet Akif Ersoy'un büyük bir önemi var benim için. Hem İstiklal Marşı yazarı, hem de Fatih'te doğup büyümüş. Şu an Mehmet Akif'in büyüdüğü yerlerde yaşıyorum çok mutluyum" dedi. 
Mehmet Emin Aşkıyener ise, "Bugün burada bulunmamızın sebebi İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u anmak ve dualar okumak. Mehmet Akif, istiklal Marşı'nı yazdı ve milletimizin iki bağımsızlık simgesinden biri olan İstiklal Marşı'nı besteledi. Ruhu şad olsun" diye konuştu.