SAMSUN (AA) - Bafra ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki Mustafa Yüksel, kendi yazdığı şiirleri gençlere dağıtarak sigara ve alkolün zararlarına dikkati çekmeye çalışıyor.

İlçede cadde ve sokaklarda gezerek sigara kullanan gençleri, bırakmaları konusunda uyaran Yüksel, yaklaşık 16 senedir şiir yazdığını belirtti.

İlçede kendisine "Molla Mustafa, Hacı Mustafa, Şair Mustafa ve Pamuk Dede" lakaplarının takıldığını dile getiren Yüksel, "Yazdığım bu şiirlerle hayır işliyorum, beni tanıyanlar çok iyi biliyor. Şiirleri bilgisayardan yazdırıyorum, daha sonra Bafra'nın bütün cadde ve sokaklarını gezerek 1-2 liradan satıyorum. Topladığım bu paraları ise camilere, Kuran kurslarına yardımda bulunuyorum" dedi.

Emekli olduğunu, bu yaşına kadar hiç sigara içmediğini ifade eden Yüksel, "Son zamanlarda birçok gencimizin kötü alışkanlıkları var. Haberlerde izliyoruz, sigaradan, uyuşturucudan gençlerimiz ölüyor. Ben bu yaşıma kadar ağzıma sigara koymadım. Gençlerimiz de sigarayı bırakarak hayatlarını güzel yön versinler" diye konuştu.