Bursa Ardahan Dernekleri Federasyonu Başkanı Genel Başkanı Zekai Aydın ve dernek üyeleri, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ı makamında ziyaret etti. Her biri Ardahanlı olan Bursa Ardahan Dernekleri Federasyonu heyeti, Ardahan Üniversitesi Yenisey Yerleşkesi’ni çok beğendiklerini dile getirdi. Ayrıca heyet, ARÜ’lü öğrencilere burs imkânı sağlayacaklarını belirtti.
“KALBİMİZ, HER ZAMAN ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ’YLE BİRLİKTE ATIYOR.”
Başkan Zekai Aydın başta olmak üzere, işadamları Erdoğan Önder, Fahrettin Kara, Reis Demirel, Kenan Doğruyol, Hilmi Şanlı, Hakan Ergül ve Selçuk Orak’tan heyet, Ardahan protokolünü “Serhat Şehirden Uluşehir Ardahan- Bursa Kardeş Şehirler Buluşması” adıyla 6-8 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Kardeşlik ve Dayanışma” gecesine davet etmek üzere bir takım ziyaretlerde bulundu.
Ardahan Üniversitesi’ni ziyaret eden federasyon üyeleri, Rektör Prof. Dr. Korkmaz ve ARÜ yönetimini üstün gayretleri nedeniyle tebrik etti. Federasyon adına söz alan Hilmi Şanlı, “Ardahan’da üniversite öğrencilerimizin 4000’in üzerinde olması bizde büyük bir heyecan uyandırdı. Federasyonumuza bağlı işadamları ve Bursa’da yaşayan 98.636 Ardahan doğumlular adına üniversitemizde eğitim alan öğrencilerimize ve Kafkasya bölgesinden Ardahan’a okumaya gelen gençlerimize katkı sağlamak istiyoruz. Ardahan Üniversitesi, bir anonim türküde de ifade edildiği gibi ‘Karda açan çiçek’tir. Bu noktada başta Sayın Rektörümüz olmak üzere, bütün hocalarımızla işbirliği halinde olduğumuzun ve kalbimizin her daim Ardahan Üniversitesi ile birlikte attığının bilinmesini arzu ediyoruz.” diyerek, federasyon olarak Ardahan Üniversitesi’nin çalışmalarına her zaman katkı sunmaya hazır olduklarını vurguladı.
PROF. DR. KORKMAZ: “İNSANIMIZ HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK”
Rektör Prof. Dr. Korkmaz ise, federasyon üyelerinin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Öte yandan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Ardahan insanının her şeyin en güzeline layık olduğunu ve ARÜ yönetimi olarak gösterdikleri çabaların meyve vermeye başlamasından mutluluk duyduğunu ifade etti.
Yenisey Konukevinde misafir olan Bursa Ardahan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve Üyeleri Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile birlikte kahvaltı yaptı.