Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla düzenlediği ’Çanakkale Bir Hilal Uğruna’ etkinliği devam ediyor.
Çanakkale Savaşı’nın ruhunu anlatmak amacıyla 81 ilde düzenlenmeye başlayan ve birçok ilde yoğun katılımla gerçekleştirilen program bu kez Mersin’de yapıldı. Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Gençlik Merkezleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Vali Yardımcısı Ali Katırcı, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, il protokolü, polis meslek eğitim merkezinde eğitim gören aday polisler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer’in sunumuyla gerçekleşen etkinliğe özellikle Mersinli gençler yoğun ilgi gösterdi. Tuncer’in Çanakkale Savaşı ile ilgili okuduğu şiirler ve anlattığı yaşanmış hikayeler ile duygu dolu anlar yaşayan gençler, programda sahne alan Cihan Yıldız’ın seslendirdiği Çanakkale türküleri ile adeta vatan ve millet sevgisini yüreklerinde hissettiler. Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekilen etkinlikte okunan asker mektupları sırasında, salonda bulunan davetlilerin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlenirken, programda ayrıca Çanakkale ile ilgili tarihi görüntülerden oluşan bir projeksiyon gösterisi de yapıldı. Programın sonunda Serdar Tuncer tarafından okunan İstiklal Marşı katılımcılar tarafından ayakta dinlenirken, katılımcıların hep birlikte ay-yıldızlı bayrağı sallaması renkli görüntülere sahne oldu.
Programın ardından, kültür merkezinde kurulan Çanakkale savaşı müzesini ve fotoğraf sergisini gezen Vali Çakacak ise kendisine büyük ilgi ve sevgi gösteren gençlerin isteğini kırmayarak onlarla fotoğraf çektirdi.