AMASYA (AA) - Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, "Jandarma ekipleri maden ocağını kontrol altına aldı. Ocakta çalışma durduruldu" dedi.

Taşdan, ilçeye bağlı Oğulbağı köyü yakınlarındaki maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçinin ölmesi, 2 işçinin de yaralanmasıyla ilgili, Belediye Başkanı Fatih Üçok ile maden sahasında gerekli incelemeleri yaptıklarını söyledi.

Olayla ilgili adli sürecin başladığını ifade eden Taşdan, "Jandarma ekipleri maden ocağını kontrol altına aldı. Ocakta çalışma durduruldu. Bir işçimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Teknik ekip çalışmasına başlayacak. Olayın adli boyutu devam edecek" dedi. 

Taşdan, Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen yaralı Yüksel Demir'in (38) endişe verici bir durumunun bulunmadığını da kaydetti.

- Olay

Amasya'nın Suluova ilçesinde özel bir firma tarafından işletilen kömür ocağındaki göçükte işçilerden Zeki Eşe ölmüş, Yüksel Demir ile Hüseyin Ergün yaralanmıştı. Durumu hafif olan Ergün, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilmişti.