Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şubesi Engelliler Komisyonu, Engelliler Haftası münasebetiyle engelli üyelerine bir sabah kahvaltısı verdi.
Toplantıya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Mehmet Yıldız, “Fiziksel engelli olmak bir kusur değil, ancak bir imtihandır, bizler engelliler olarak fiziksel engellerimizden çok, toplumsal alanda önümüze getirilen engellerden rahatsız oluyoruz, bu konuda yapılması gereken yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök ise, sosyal hayatımızda engellilere daha fazla yer vermek ve onların hayata tutunmaları için her türlü kolaylığı gösterilmesinin bir mecburiyet olduğunu vurguladı. Gök, Biz Eğitim-Bir-Sen olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini vurguladı.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da, burada yaptığı konuşmasında engellilerin hayatın her alanında başarılı olduklarını hatırlattı. Erdoğan, “Biz onların başarılarını nasıl görüyoruz, işte onlara fırsat verildiğinde görüyoruz. Biz AK Parti Hükümeti olarak engelli kardeşlerimiz için bir çok yeni düzenlemeler yaptık, yasalar çıkarttık ve onların sosyal hayatta yerlerini alabilmeleri için yeni istihdam imkanları oluşturduk. Ben inanıyorum ki, engelli vatandaşlarımıza şans verildiğinde başaramayacakları şey yoktur” diye konuştu.