Odunpazarı Belediyesi’nin girişimleri ile ilk defa Türkiye’de düzenlenecek olan "3’üncü Dünya Ağaç Günü" etkinlikleri için hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiği belirtildi.
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un başkanlığında yürütülen hazırlıklar kapsamında Eskişehirli ahşap ustaları, Odunpazarı Belediyesinde bir araya geldi. Toplantıda hazırlıklarla ilgili ahşap ustalarına bilgi veren Başkan Kurt, tüm dünyanın dikkatinin Eskişehir’e çekilmesi gerektiğini belirtti. Kurt, "Sizlerinde katkılarıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak bu önemli fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Tüm dünyanın dikkatini Odunpazarı’na çekmeliyiz. Etkinlik sonunda oluşturulan eserlerden bir müze oluşturacağız. Bunun yanında projenin kültürel boyutunu ortaya çıkaracak çalışmalarda gerçekleştireceğiz" şeklimde konuştu.
Gerçekleşen toplantıda ahşap ustalarına Odunpazarı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan tanıtım filmini izleten Başkan Kurt, hazırlanan tanıtım katalogunu ahşap ustalarıyla paylaştı.
Başkan Kurt’un konuşmasının ardından söz alan ahşap ustaları, ahşap dünyasının yakından takip ettiği böyle büyük bir organizasyonunun Eskişehir’de gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
Projenin her aşamasında desteğe ve göreve hazır olduklarını kaydeden ustalar ise, duydukları heyecanı dile getirdiler.