Kayseri’nin sağlık turizmine ivme kazandırmak amacıyla yapılan çalışmalar çerçevesinde Katar Turizm Çalıştayı ve İkili İş Görüşmeleri Organizasyonu hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Turizmi Birimi, Macha Golden Organizasyon ve SAYÖNDER (Sağlık Yöneticileri ve Öğrencileri Derneği) işbirliği ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geriatri Merkezi toplantı salonunda Özel ve Kamu sağlık kurumları ile Kayseri Ticaret Odası Sağlık Komitesi yetkililerinin katılımı ile toplantı gerçekleştirildi.
İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Demirel’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, Macha Golden Organizasyon Genel Koordinatörü Hasan Kazanç, Proje Koordinatörleri Erdem Keleş ve Şükrü Demir 17-21 Şubat 2015 tarihinde Katar’da gerçekleştirilecek “Katar Sağlık Turizmi Çalıştayı ve İkili İş Görüşmeleri Organizasyonu” hakkında bilgiler verdi. SAYÖNDER Başkanı Erol Alparslan Alramazanoğlu İl genelinde sağlık turizmi çalışmalarında dernekleşmenin önemine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından internetten canlı bağlantı ile toplantıya katılan Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı Özge Dumlupınar sağlık turizmi destekleri hakkında katılımcılara bilgi verdi ve katılımcı sorularını cevaplandırdı. Dumlupınar konuşmasında Kayseri’nin sağlık turizminde öne çıkabilmesi için kendini ve rekabetçi özelliklerini tanıması, iyi uygulamalarla kendi elini güçlendirmesi gerektiğinden bahsetti.