PINAR Karşıyaka’yı Kanarya Adaları’nda Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı, yöneticiler, eski yöneticiler Sebahattin Sakıpağa, Selahattin Sakıpağa, Seracettin Sakıpağa, Tayfun Yelkenbiçer ve kafileyle birlikte özel uçakla İspanya’ya gelen 40 cdolayında taraftar destekledi.
KARŞIYAKALI taraftarlar salona tezahüratlar eşliğinde geldi. Salon dışında İspanyol polisinin bir süre beklettiği yeşil-kırmızılılar oturdukları tribün bayraklarla donattı. Çanakkale Deniz Savaşlarının 100. yılını da unatmayan taraftarlar 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’ne denk gelen karşılaşmada, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye tezahürat yaptı.
GRAN Canaria taraftarları Las Palmas kentindeki Gran Canaria Arena’da oynanan maçta tribünleri dolduramadı. Geçen yıl İspanya’nın düzenlediği Dünya Basketbol Şampiyonası’na da ev sahipliği yapan 11 bin 500 kapasiteli salon büyük oranda boş kaldı. Rakip yönetimin biletleri 3 euro olarak belirlemesi ve maç için yerel gazetelere ilan vermesi gibi girişimleri de taraftarı salona çekemedi. Kanaryalılar, Karşıyaka taraftarına ise biletleri 12 euro karşılığında sattı.
YEŞİL-kırmızılı ekibin Kolombiyalı pivotu Juan Palacios, 2011-12 sezonunda formasını giydiği eski takımına rakip oldu. Antrenör Ufuk Sarıca, Ceyhun’un yerine zorlu deplasmana sakatlığı geçen Egemen’i getirdi.