Ezgi ÇAPA / İstanbul, () - SULTANGAZİ ilçesinin Gazi ve Esentepe Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, iki mahallenin ortasına kurulan beton santralinin kaldırılması için eylem yaptı.

“Beton santrali istemiyoruz. Mahalleme dokunma" yazılı pankart taşıyan mahalle sakinleri, beton santrali şantiyesinin hemen yanında toplandı. Grup, “Barınma hakkımız engellenemez" ve “Susma sustukça dünya beton olacak" şeklinde slogan attı.

Gazi ve Esentepe Mahalleleri adına açıklama yapan Gazi Mahallesi sakinlerinden Zafer Aldoğan, "Kirli ve tozlu hava solumak istemiyoruz. Esentepe ve Gazi halkı olarak, belediyenin vereceği ruhsatla beton santrali kurulmasına karşı çıkıyoruz" dedi.

Beton santrali projesinin derhal iptal edilmesini ve yapılmış olan eski santrallerin ve taş ocaklarının da kaldırılmasını talep eden Aldoğan, şunları söyledi:

“Ormanlarımızı katlederek yaptıkları köprünün bağlantı yollarının da buradan geçecek olması asıl niyetlerini de açığa vurmaktadır. Bizler santralin kurulmasının ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Rantçıların projelerinin amacı bizi mahallelerimizden sürmek ve sonrasında da bizlerin içinde hiçbir şekilde yaşayamayacağı yeni yerleşim alanları kurmaktır. Bunu yaparken de çeşitli yöntemlerle bizi bezdirerek mahallemizden kaçırmaya çalışıyorlar. Yani onlar da biliyor ki, kirlenmiş havada nefes alamayacağımız için mahallelerimizi terk etmek zorunda kalacağız. Ama yanılıyorlar. Yaşam alanlarımızı, mahallemizi, evimizi, doğamızı, havamızı rantçılara teslim etmeyeceğiz."

Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.