Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesinin Ocak ayında yapılan kongresinde oluşan yönetim kurulu üyeleri Vali Amir Çiçek’i ziyaret etti. Ziyarette Şube Başkanı Sayim Akdeniz, yönetim kurulu üyeleri ve MÜSİAD Muğla Şube Müdürü de hazır bulundu.
MÜSİAD Muğla Şubesi ve yapılan çalışmalar hakkında Vali Çiçek’e bilgi veren MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz, Ocak ayında yapılan kongrede kendisinin tekrar göreve geldiğini, şube yönetiminde de bazı isimlerin yönetime yeni girdiğini söyledi. Akdeniz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Üniversite-Sanayi işbirliği protokolü kapsamında yeni bir sözleşme imzalayacaklarını açıkladı. Akdeniz, “Üniversitemiz ile protokol imzaladık. Bu protokole göre sanayici-üniversite işbirliğini arttırmayı hedefledik. Bu konuda Üniversitemiz ile bugüne kadar önemli çalışmalar yaptık ve bundan sonra da bu çalışmaların artarak devam etmesini istiyoruz. Bunun yanında sosyal içerikli projelerimiz de devam ediyor. En önemlisi MÜSİAD şubeleri içinde ilk defa Muğla’da yine Üniversitemizde okuyan yabancı öğrencilere yönelik MÜSİAD Muğla Şubemizin üyeleri tarafından burs veriliyor. Önümüz deki günlerde yabancı öğrencilerin çalışmalarına yönelik bir yasa çıkacak ve bu yasanın çıkmasının ardından bu öğrencileri MÜSİAD üyelerimiz kendi işyerlerinde çalıştırma imkânı bulacaklar” dedi.
“3T’Yİ İYİ UYGULAMAMIZ GEREKİR”
Vali Çiçek, MÜSİAD’ın çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, “MÜSİAD üyelerinin her birinin ayrı ayrı uzmanlık alanı ve iş tecrübesi var. Bizim valilik olarak yönetimimizin asıl temeli ortak akıl ve kollektif çalışma üzerine kurulu. Sektörler, düşünceler ve projeler farklı olabilir ama sonuçta ana hedef Muğla’nın kalkınması. Bu çalışmaları yaparken, Üniversite, STK’lar, Bürokrasi gibi ayakların bir araya gelerek ortaya çıkaracağı bir eser daha kabul edilebilir bir eser olur ve toplum tarafından daha çok benimsenir. Muğla’nın 3T’si çok önemli diyoruz. Turizm, Tarım ve Ticaret. Turizmi yaparken tarımı unutmayacağız, Tarımı yaparken de ticareti bir kenara koymayacağız. Bu 3T’yi iyi uygularsak turizm sezonunu 12 aya yayma hedefimizi de gerçekleştirmiş oluruz” dedi.