AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Mustafa Çalışkan, "Çanakkale ruhu sadece ülkemiz için değil, tüm mazlum milletlerin kurtuluş reçetesidir” dedi.
Çalışkan, Çanakkale Savaşının 100. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Çanakkale Savaşı insanlık tarihinin en büyük ve en çetin savaşlarından biridir. 100. yıldönümünü idrak ettiğimiz Çanakkale savaşlarındaki ruh, bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz şeydir. 250 bin şehidimiz ve sayısız gazilerimizin bize en büyük hediyesi “Çanakkale ruhu” dur. Çanakkale ruhu sadece ülkemiz için değil, tüm mazlum milletlerin kurtuluş reçetesidir” diye konuştu.
Çanakkale’nin manevi bir başkent olduğunu söyleyen Çalışkan, “Çanakkale’de milletimizin her ailesinden bir kahraman yatmaktadır. Hepimizin yüreğinin bir parçası Çanakkale’dedir. Bugün ecdadımızın bize emanet ettiği, bu ruha sahip çıkma günüdür. Birlik ve dirliğimizi sağlamanın yolu bu yoldur. Çanakkale ruhu, dirilişimizin arkasındaki güçtür. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale’de savaşan Mehmetçikleri, Bedrin Aslanları’na benzetmesi bundandır” şeklinde konuştu.
Emperyalistlerin oyunlarını bozmamız gerektiğini vurgulayan Çalışkan, şöyle devam etti:
“Çanakkale, emperyalist zulmün zirvede olduğu, bir devrin battığı yerdir. Çanakkale, milletimizin ve bağımsız Türkiye’nin yeniden doğduğu yerdir. Çanakkale emperyalistler tarafından geçilseydi, Türkiye’nin ve İslam aleminin durumu bugünden çok farklı olacaktı. Çanakkale savaşını yeni nesillere seküler bir dille anlatarak değil, arka planındaki manevi gücün ne anlama geldiğini anlatmalıyız. Çünkü varoluş sebebimiz bu manevi potansiyelle olmuştur. Bu ruh benimsenmeden, bu ruh kavranmadan, bu ruh anlatılmadan, bu ruh yaşanmadan bu vatanın kıymeti anlaşılamaz.”