Antalya Mazlumlarla Dayanışma Platformu üyeleri, Diyarbakır’da gerçekleştirilen saldırı sonucu hayatını kaybeden Aytaç Baran için Kapalı Yol’da basın açıklaması gerçekleştirdi.
Platform üyelerinin basın açıklamasında Aytaç Baran’ın faillerinin bulunması istenerek, "Son seçim sürecinde ve sonrasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, özelde de Diyarbakır’da ölümlerle sonuçlanan saldırılar meydana gelmiştir. Orta Doğu’daki konumu vesilesiyle, bu bölgelerimizin coğrafyasının, emperyal emelleri olan pek çok ülkenin istihbaratının cirit attığı bir saha olduğu gerçeğinin izahı yoktur. Bu malum yapıların kendi emelleri için insan hayatını hiçe saydığı gerçeği de herkesin bilgisi dahilindedir. Asıl dramatik sonuçlara sebep olacak olan ise onca acı ve tecrübeye rağmen bölgedeki yapıların bu kirli emellere alet olmaları olacaktır. Unutulmamalıdır ki, bölgede güç olma adına kendi dışındakilere baskı uygulama, sindirme ve öldürme politikaları en çok meşum emelleri olan oyun sahiplerine yarayacak ve bölgede herkese zarar verecektir" denildi.
Ülkenin evlatlarını birbirine kırdırtacak, bir takım karanlık güçlerin faili meçhul cinayetler işlemesini sağlayacak ve yargısız infazların yolunu açacak süreçleri tekrar başlatmanın kimsenin yararına olmadığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bu süreçleri başlatacak olanlar, süreçlerin altında kalmaya ve yok olmaya mahkum olacaktır. Hiçbir güç ve yapının zulümle, baskıyla, şiddetle ve tehditle insanların esir alınamayacağının, Doğu ve Güneydoğu’daki Müslüman Kürtleri baskıyla, tehditle ve öldürmeyle sindirmeye çalışan, kendisi gibi düşünmeyen kesimlere yaşam hakkı tanımayan ABD, İsrail ve Avrupa’nın bir projesi ve taşeronluğunu yapan zihniyetin ve yapının kabul edilmeyeceğini, insan hayatının kutsallığına inanan bizler, kimden olursa olsun bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz. Kuran hocası Aytaç Baran kardeşimize rahmet ailesi ve mensubu olduğu camiaya sabır ve başsağlığı diliyoruz. Saldırıyı ve saldırganları lanetliyoruz. Saldırganların da bir an önce yakalanmasını istiyoruz."