Kaplan ailesi tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle her yıl geleneksel olarak Erikli Yayla köyünde düzenlenen etkinliklere katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, etkinlikten dolayı Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan’ı kutladı.
Kaplan ailesi tarafından her yıl geleneksel olarak Erikli Yayla köyünde düzenlenen Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğumunun 1444. Yıldönümü nedeniyle Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına Gaziantep ve Kilis’ten binlerce kişi katildi. Şenlik havasında geçen ve on binlerce kişiye bölgenin yöresel yemeklerinin ikram edildiği kutlamalara Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, GTO Başkanı Eyüp Bartıkile ile çok sayıda STK Başkanı ve üyelerinin yanı sıra on binlerce vatandaş katıldı.Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan konuklarla yakından ilgilenirken kutlamalara Kur’an-ı Kerim okunarak başlandı. Yapılan konuşmaların ardından mevlit okundu. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle verilen vaazdan sonra yapılan duada binlerce kişi ellerini semaya kaldırarak dua etti. Duanın ardından sabahın erken saatlerinde başlanarak köyün hanımları tarafından imece usulüyle büyük bir titizlikle hazırlanan yöreye has et haşlama, kelleli bulgur pilavı, lebeniye çorbası ve yöresel salatalardan oluşan menü konuklara ikram edildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek böyle bir etkinliğe katılmanın kendisi için önemli olduğunu vurgulayarak etkinliği kusursuz bir şekilde organize eden Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan’ın şahsında bütün Kaplan ailesine teşekkür etti. Gerek Gaziantep gerek Kilis’te bir çok hayır işleri yapan, okul ve cami inşa ettirerek bağışlayan eğitime önemli destek veren Kaplan ailesinin ileri gelen isimlerinden Mehti Kaplan’la da sohbet eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eğitime verdiği desteklerden dolayı Mehti Kaplan’ı kutladı.
Kutlu Doğum Haftasını Kilis’in Elbeyli İlçesine bağlı Erikli Yayla köyünde Kaplan ailesi tarafından yapılan büyük çaplı bir organizasyonla her yıl geleneksel olarak kutladıklarını ifade eden Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan da, bu yıl 12’ncisini düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile diğer yetkililere teşekkür etti.
Kaplan ayrıca, Kutlu Doğum Haftasının İslam alemine hayırlı olmasını diledi.