Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, temasları kapsamında bulunduğu Japonya’da ikili görüşmeler gerçekleştirdi.
Resmi temasları kapsamında Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, resmi temasları kapsamında Yeni Zelanda Savunma ve Canterbury Depremi İnşa Bakanı Gerry Brownlee ile bir araya geldi. İki ülke arasındaki ilişkilerin ve gündemdeki konuların ele alındığı görüşmede Kurtulmuş’a ve Brownlee’ye kalabalık bir heyet eşlik etti. Görüşmenin sonunda Yeni Zelandalı Bakan Brownlee, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a forma hediye ederken, Kurtulmuş ise Yeni Zelandalı Bakana çerçeveletilmiş seramik hediye etti. Kurtulmuş’un, Yeni Zelandalı Bakana seramik hakkında bilgiler verdiği kaydedildi.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Yeni Zelandalı Bakan Gerry Brownlee ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Rusya Sivil Savunma, Acil Durum ve Doğal Afetler Bakanı Vladimir Punchkov ile bir araya geldi. İki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel konular ile gündemdeki sorunların ele aldığı görüşme sırasında Kurtulmuş ve Punchkov’a kalabalık bir heyet eşlik etti.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un resmi temasları kapsamında Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen öğle yemeğine katıldığı bildirildi.