Yenimahalle Belediyesi tarafından açılan okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan 50 yaş üstü 20 kadın, diplomalarını alarak keplerini attı.
Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) bünyesinde okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan 50 yaş üstü 20 kadın için mezuniyet töreni düzenlendi. Bir AVM’de düzenlenen tören öncesi okuma-yazma öğrenen kadınlar bowling oynadılar. İlk defa bowling ile tanışan kadınlar gönüllerince eğlendiler. İlk defa böyle bir etkinliğe katıldıklarını belirten diplomalı kadın öğrenciler, “Çok güzel, eğleniyoruz. İlk defa böyle bir alışveriş merkezine geliyoruz. Bowling çok güzel. Bundan sonra da oynamak isteriz” şeklinde konuştu.
Bowling sonrası düzenlenen mezuniyet öncesi keplerini takan kadın öğrenciler, okuma- yazma öğrendikleri için çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Bizim zamanımızda okuma-yazma imkanımız yoktu. Ancak böyle bir imkan sonrası okuma-yazma öğrendik. Okumaya devam etmek istiyoruz. Kep ile de ilk defa tanışıyoruz. Mutlu ve eğlenceli. Çok heyecanlı” diye konuştular.
Yapılan konuşmalardan sonra Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 50 yaş üstü 20 yaşlı kadına diplomalarını takdim etti. Bu arada kursun birincisi olan Ayşe Keskin, yazdığı ‘Öğretmenim’ şiirini okudu. Daha sonra toplu olarak bir araya gelen kursiyerler keplerini havaya attılar.
YENİMEK kurslarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise, “Göreve gelmeden önce hiçbir kursiyerimiz yoktu. Meslek edindirme kurslarımızla herkese beceri kazandırıyoruz. Meslek sahibi olmalarını sağlıyoruz. 20 tanesi hobi olmak üzere 85 branşta meslek ve beceri kazandırma kursumuz. Bugün de okuma-yazma kursunu tamamlayan 50 yaş üstü 20 kadınımıza diplomalarını verdik. Belediye olarak her türlü hizmeti yapmaya gayret ediyoruz” dedi.