Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Çambaşı Kayak Merkezi’nde kar kalınlığının 1.5 metreyi aştığını belirterek, bölgede kayak turizmi için tercih edilebilecek en iyi yer olduğunu söyledi.
Ordu’da 3 gündür etkili olan kar yağışı bölgenin önemli kayak merkezilerinden biri olma yolunda ilerleyen Çambaşı Yaylası’nda kar kalınlığının 1.5 metreye ulaşmasını ağladı. Kış turizm için potansiyel teşkil eden Çambaşı’nda amatör sporcular ve profesyonel sporcular için kar kalitesinin çok iyi olduğunu belirten Ordu Kültür Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, halen yapımı süren kayak merkezinin hafta sonlarında kayak sporları takımları tarafından kullanıldığını ifade etti.
Ordu’nun ilerleyen yıllarda kış turizminde daha iyi yerlere geleceğini vurgulayan Toparlak, "Ordu kış turizminde iddialı konuma gelme yolunda çalışmalarını sürdürüyor. Hali hazırda mevcut bulunan Çambaşı Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 1.5 metreye ulaşmış durumda. Bu merkezimizde hem pist olarak hem de kar kalitesi olarak bölgede yer alan birçok kayak merkezinden daha iyi durumda. Ordu Çambaşı Kayak Merkezimizin bir diğer avantajı ise bu bölgede karın Mayıs ayına kadar devam etmesi. Kayak merkezimiz hafta sonları birçok kayak takımları tarafından kullanılıyor. Orada bulunan mevcut otel’de hizmetlerini sürdürüyor. Ordu ilerleyen dönemlerde kış turizminde adından söz ettirecek konuma gelecektir" dedi.