MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Özel Uğurlu Hastanesi’nin siyaset malzemesi yapıldığını belirtti.
Yoğun geçen siyasi gündem ile birlikte, partiler 7 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek seçim hazırlıklarına başladı. Bu kapsamda, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çınar, Kastamonu adına birçok alanda değerlendirmeler yaparak 12 yıldır iktidar partisi olarak yer alan AK Parti’nin, Kastamonu için verdiği sözleri tutmadığını ifade ederek, yapılan hizmetlerin tamamlanamadığını söyledi.
“ÖNEMLİ OLAN HİZMETİN DEVAM ETMESİ”
AK Parti’nin her fırsatta Kastamonu’ya getirdiği yatırımlardan bahsettiğini ancak ortada halen bir sonuç olmadığını belirten Emin Çınar, “Havaalanı yapıldı. ‘Kastamonu’nun 54 yıllık özlemini bitirdik’ diyorlar. Havaalanı açıldığı gün Başbakan da dâhil olmak üzere THY’nin yetkilileri tarafından gülük iki sefer uçuş sözü verildi. Ama bir seneyi doldurmadan sefer sayılarının haftada belirli günlere düşürüldüğünü gördük. Elde edileni, büyük bir gösteriş ile ortaya konulan hizmetlerden çok, bunların uzun vadede devam etmesi daha önemli” dedi.
“2015’TE TÜNELİ KULLANMAYA BAŞLAYACAKTIK”
Kastamonu’ya kazandırılan yatırımlardan biri olan Ilgaz Tüneli’nin güzel bir hizmet olduğunu ifade eden Emin Çınar, bu hizmetin Kastamonu’ya kazandırılmasında emek gösterenlere teşekkür etti. Çınar, “Şu anda tünel, yüzde 56’sı bitmiş durumda. Henüz yüzde 44’lük hizmet daha ortay koyduktan sonra bu hizmeti kullanıma alacağız. İnşallah tamamlanır ama daha önceden bu adımı atarken ‘2015 yılında tüneli kullanacağız’ söylemleri ile başlanıldı bu işe. Herkes verdiği sözün arkasında dursun” ifadelerini kullandı.
“HASTANE 2015’TE HİZMETE GİRECEKTİ”
“Biz, 12 yıl içinde ancak geçtiğimiz tarihlerde 450 yataklı devlet hastanemizin temelini ancak atabildik” diyen Çınar, uzun yıllar hastane görüntüleri ile vatandaşların kandırıldığını belirterek, şöyle konuştu: “2015 yılında bu hastanenin her türlü donanımı ile halkın hizmetine sunulacağı sözü verilmiş. Bitti mi bu gün. Bitmedi”
Çınar, bu yüzden yine Kastamonuluların beklemeye mecbur bırakıldığını sözlerine ekledi.
“DOĞU ÇEVRE YOLU BİTSE BİLE ÇALIŞMALAR BİTMEYECEK”
Doğu Çevre Yolu yapımını da değerlendiren Emin Çınar, yapımın tamamlanması halinde bile çalışmaların süreklilik göstereceğini ifade ederek, şunları söyledi: “Karayolları kamulaştırmayı belediyeye devretmediği için işlemleri geciktirdik dendi. Bu söylemden bu güne kaç yıl geçti. Ha bu gün ha yarın derken bu güne geldik. Yapılan bu çalışma da yarınlarında aksayarak devam edecek. Hizmete açacaklar ama göreceksiniz zemin nedeni ile o yolda sorunlar çıkacak ve çalışmalar devam edecek. Bunları hep beraber göreceğiz”
“BÖLGENİN EN KÖTÜ YOLLARI BİZDE”
Birçok bölge müdürlüğünün Kastamonu’da olmasının şehrin avantajı olduğunu ancak Kastamonu’nun bunu değerlendiremediğini ileri süren MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, “Bu gün bölünmüş yollarımızı tamamının sıcak asfalt ile kaplanması lazım. Çankırı’ya kadar kullandığımız yolun kalitesine bir baksınlar. Oradan sonrası itibarı ile baksınlar. Bölgenin en kötü yolları bizde” dedi.
“UĞURLUNUN YAKIN ZAMANDA AÇILACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”
Uğurlu Royal Hospital’in 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte hızlı bir şekilde gündeme geldiğini anlatan Çınar, Özel Uğurlu Hastanesi üzerinden siyaset yapıldığını kaydetti. Emin Çınar, 25 Mart tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişi ile sözlerin verildiğini hatırlatarak, bu sürenin yılan hikayesine döndüğünü belirtti. Çınar, “O günden bu güne her geçen ve uzayan zaman da bu hastanenin yarınlarını daha çok karartıyor. Çok yakın bir tarihte de açılacağını düşünmüyorum ama inşallah açılır çünkü Kastamonu halkının sağlık alanında bu hastaneye çok ciddi anlamda ihtiyacı var” diye konuştu.
“SAĞLIKTA ÇAĞ ATLADIK SADECE SÖYLEMDEN İBARET”
Şehir olarak özellikle sağlık alanında çok fazla eksikliğin olduğunu ve bunların en kısa zamanda giderilmesi gerektiğini vurgulayan Çınar, şunları kaydetti: “Sağlık alanında gereken hizmeti veremiyoruz. Vatandaşımız memnun değil”
Özellikle siyasilerin hep beraber poliklinik zamanında hastaneleri ziyaret etmek gerektiğini açıklayan Çınar, sağlıkta çağ atladık söylemlerinin sadece sözde kaldığını belirterek, şöyle devam etti: “Olmayanı oldu demek yanlıştır. Kendimizi kandırmayalım. Bu gün bir Karabük, bir Çankırı sağlık alanında bizden üstün. Tosya’daki hastamız merkeze gelmiyor Çankırı’ya gidiyor. Çok iyiyiz demek yeterli değil. Kastamonu olarak almamız gereken sağlık yatırımlarını alamıyoruz. Çevre illerden üstün niteliklere sahip olmamıza rağmen”