Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümü sebebiyle düzenlenen “Bir Hilal Uğruna Çanakkale” adlı program Bilecik’te gerçekleştirildi.
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Hasan Kocatepe, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım ve vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen programda Serdar Tuncer, şiirleri, türküleri, mektupları bir araya getireceğini belirterekti. TUNCER, "Çanakkale’yi anlama ve anma derdine düşeceğiz. Hür olan tek bir ülke varsa orası da Osmanlı Coğrafyasıdır. Çanakkale Savaşı herhangi bir savaş değildir. İmkansızlık içinde olmaz denileni başarmaktır Çanakkale zaferi” dedi.
“ÇANAKKALE BİR ZAFERDİR AMA ANALARIN YAKTIĞI BİR AĞITTIR DA”
Çanakkale’nin hüzün, ağıt, 252 bin bir vatan evladının şehit yeri olduğunu belirten Tuncer, ”Çanakkale olmazsa olmazın oldurulduğu yerdir. Çanakkale bir zaferdir ama, anaların yaktığı bir ağıttır. Çanakkale zaferinde yere düşen yiğitlerin anneleri kim bilir ne ağıtlar yakmışlardır. Onun için Çanakkale zaferi bir ağıttır. Çanakkale zaferi bir şuurdur. Çanakkale’de bir mezar taşında bir kişinin ismi yazması gerekirken, bir mezar taşında onlarca kişinin ismi yazıyor, beni Çanakkale’ye gittiğim zaman en çok etkileyen husus budur. Son olarak söylemek istediğim ise, “ Çanakkale Zaferi yemindir, yeminin adıdır” diye konuştu.
Program sonunda Tuncer, İstiklal Marşı’nı okurken tüm katılanlar ayakta dinledi ve etkinlik sona erdi.