Adıyaman İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ile Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Adıyaman İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, “Sağlık özveridir, insanı sevmektir, fedakarlıktır, sorumluluğu ağır olan mukaddes bir görevdir. Merkezine insanı alan nadide bir hizmet alanıdır sağlık. Bu hizmeti icra eden başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanları inanılmaz bir özveri göstererek insanların hastalıklardan korunmasına, hasta olanların tedavi edilerek şifa bulmasına vesile olmaktadırlar. Bu görevi yaparken çoğu zaman hiç de hak etmedikleri tasvip edilmeyen muamelelerle karşılaşmaktadırlar. Oysa amaçları insan sağlığına hizmet etmek olan bu gruba yapılması gereken teşekkür etmektir. Koruyucu sağlık hizmetleri, hastane öncesi acil sağlık hizmetleri ve tedavi edici hizmetler ayrı ayrı disipline edilmiş ve bu hizmetler bağlı oldukları kurumlarca sevk ve idare edilmektedir. Ayrıca özel sağlık kuruluşlarının da bakanlığımız taşra teşkilatı olan sağlık müdürlüğü tarafından denetim ve takibi yapılmaktadır.
Sağlık personelinin özlük hakları kapsamında bakanlığımızca kreş uygulaması, yıpranma payı ve ek ödemelerin emekliliğe yansıması konularında çalışmaları devam etmekte olup sonuçlanma aşamasındadır. Bugün vesilesi ile tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, sağlık, afiyet ve başarı dileklerimi bildiriyor, törenimize katılan tüm misafirlerimize saygılar sunuyorum” dedi.
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan da mesajında, sağlık personeli olmanın kutsal bir görev olduğunu ve yeryüzündeki insanlara şifa vermek için canla başla büyük bir mücadele içinde olduğunu belirtti. Tüm sağlık personellerinin, daha özverili bir şekilde çalışmalarına imkan sağlayacak kaliteli, modern ve meslek onuruna yakışır mekanlarda hizmet verebilmeleri için önemli yatırımlar yapıldığının altını çizen Doğan, şöyle devam etti:
‘’Hastalarımızı yaşatmayı, hastalarımızın acısını azaltmayı ve insanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı ilke edinen, bu kutsal saygın ve onurlu mesleği büyük fedakarlıklarla yerine getiren, en zor koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında özveriyle çalışan, başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutlar, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.”