Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu, F. Buğra Uyanık adlı öğrenciye devretti.
Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Yeşilırmak Ortaokulu Müdürü Ayla Keskiner, öğretmen Derya Çöllü ve öğrenciler F. Buğra Uyanık, Ayşegül Kuruçay ile Esra Akpınar’ı konuk eden Vali Çomaktekin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olduğunu ifade ederek küçük misafirlerinin ve tüm çocukların bayramını kutladı.
23 Nisan’ın önemli bir gün olduğunu vurgulayan Çomaktekin, “Dünyada hiçbir millette olmayan bu bayram, çocuklara vermemiz gereken değeri gösteriyor. Çünkü onlar ülkemizin ve milletimizin geleceğini temsil etmektedirler. Evlatlarımıza yapacağımız en büyük iyilik, onların milli ve manevi değerlerine bağlı olarak, tam donanımlı bir şekilde yetişmelerini sağlamaktır. Devletimiz bu noktada çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim almaları için her türlü imkanı sağlamakta ve onları teknolojiyle buluşturmaktadır. Çocuklarımızdan beklentilerimiz ise daima azimle çalışmaları, dürüst olmaları ve milletimizi daha ileri noktalara taşıyabilmek için gayret göstermeleridir” diye konuştu.
Daha sonra Valilik makamına oturan F. Buğra Uyanık, ağaçlandırma, şehir merkezinde yeşil alanların çoğaltılması, trafik sorunu ve çevre temizliği konularında çalışmaların arttırılmasını arzuladığını belirtti.
Öğrenci konuklarına “Gelecekte inşallah bu makamlar sizlerin olacak ve sizler ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyacaksınız” diye seslenip çeşitli hediyeler veren Çomaktekin ise ağaçlandırma, yeşil alanların çoğaltılması, çevre temizliği ve trafik sorununa çözüm üretebilmek için çalıştıklarını belirterek, bu süreçte binlerce ağacın toprakla buluştuğunu, yeni otopark alanlarının açıldığını ve çevrenin korunması için ilgili birimlerin titizlikle çalıştıklarını söyledi.