AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım-Medya Başkanı Mehmet Deniz Şimşek, 18 Nisan 2015 Cumartesi günü AK Parti’nin İzmir milletvekili adaylarını tanıtacaklarını belirterek, "İzmir’de gönülleri almayı hedefliyoruz. İzmir’i hizmet siyasetiyle tanıştırmak istiyoruz” dedi.
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım-Medya Başkanı Mehmet Deniz Şimşek, İHA İzmir Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Bölge Müdürü Özcan Aydın’ın konuk ettiği Şimşek, 18 Nisan 2015 Cumartesi günü AK Parti’nin İzmir milletvekili adaylarını tanıtacaklarını kaydetti. Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’da seçim beyannamesini açıkladığı toplantıya İzmir’den 30 otobüslük bir çıkartma yaptıklarını anlatan Mehmet Deniz Şimşek, “Kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi İzmir’de gönülleri almayı hedefliyoruz. İzmir’i hizmet siyasetiyle tanıştırmak istiyoruz” dedi.
İzmir’i demokrasinin kalesi olarak tanımlayan Şimşek, "İzmir, kimsenin kalesi değil. Yaptığımız hizmetleri anlatarak, İzmir halkına kendimizi daha iyi ifade ederek onların önce gönlünü sonra oyunu kazanmak istiyoruz. Türkiye’de bugüne kadar yaptıklarımız ve belediyecilikteki başarımız ortada. İzmir’i kazanmak için, 2019 meşalesini bugünden yakmak için genel seçimlerde de iddialı bir sonuç bekliyoruz” diye konuştu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun İzmir’den aday gösterilmesini memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Şimşek, “Veysel Eroğlu, kabinemizin en çalışkan Bakanlarından biri. Binali Yıldırım’dan sonra yine bir Bakanın İzmir’den aday olması çok güzel. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın projelerine bakıldığı zaman Türkiye için çok büyük işler yapıldığı ortada. Bakanımız, bürokratlık döneminde de önemli işler yaptı. Veysel Eroğlu, partimizin ağabey rolündeki bir figürüdür. İzmir’de çalışkanlığıyla ve saha adamı olgusuyla bize çok değer katacağına inanıyorum” diye konuştu.
AK Parti İzmir Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarının henüz yeni seçilmiş olmasına rağmen seçim için gerekli çalışmaları yaptıklarını anlatan Şimşek şöyle devam etti: “Genç ekipler kuruldu. Kadınlarımız ve gençlerimiz sürekli sahada. Özellikle kadın arkadaşlarımız, ev çalışmalarında erkek arkadaşlardan daha başarılı. Kadınların girip açamayacağı kapı olmadığına inanıyoruz. Kadın Kolları ve Gençlik Kolları’nı bu anlamda çok aktif kullanıyoruz.”