İstanbul Başakşehirli futbolcu Enver Cenk Şahin, ilk yarının kendileri adına başarılı geçtiğini ifade ederek, ilerleyen zamanda ligde daha yukarılarda olacak bir takım haline geleceklerini söyledi.
Spor Toto Süper Lig’in ikinci devresi öncesi kamp çalışmaları için Antalya’nın Belek İlçesi’ne gelen İstanbul Başakşehir’de genç futbolculardan Enver Cenk Şahin, İHA’ya özel açıklamalarda bulundu.
Ligin ilk yarısını değerlendiren Enver Cenk Şahin, başarılı bir dönem geçirdiklerini ifade ederek, “İlk yarıyı istediğimiz noktada bitirdik. Takım olarak, takım kurgusu olarak hocamızın isteklerini yerine getirdik. Zaten bunu sahaya yansıttığımızda da istediğimiz noktaya ulaştık. Bunun için de mutluyuz” dedi.
“KOMPAKT OYNUYORUZ”
İstanbul Başakşehir’in ilk yarıdaki yükselişini de anlatan başarılı futbolcu, yeni kurulan bir takım olmalarına rağmen Abdullah Avcı’nın isteklerine olumlu bir şekilde çok çabuk cevap verdiklerini söyledi.
İstanbul Başakşehirli futbolcu Enver Cenk Şahin, bu gelişimlerini de şu sözlerle anlattı:
“Takım olarak hocamızın isteklerini her hafta antrenmanlarda tekrarlıyoruz. Çalıştıktan sonra da bunu uygulaması çok zor olmuyor. Ligde böyle oynamaya alışık değil diğer takımlar. Biz buna nazaran daha kompakt oynuyoruz. Böyle oynamaya devam ettiğimiz sürece istediğimiz noktada duracağımıza da inanıyorum.”
“TAKIM KAYBETMEYE ALIŞIK DEĞİLDİ”
Ligde iyi bir yükselişe geçmelerine rağmen alınan yenilgilerde ki kırılma anlarının sorulması üzerine Cenk Şahin, ilk 7 hafta ligde maç kaybetmediklerini hatırlatarak, “Daha sonra ilk aldığımız mağlubiyetten ardından bir bocalama yaşadık. Takım kaybetmeye alışık değildi. Bu duyguyu da yaşadıktan sonra tabii ki buna da alıştığımız için korkuyu da yendik. Zaten kompakt oynadığımız için kazanma şansımız daha da yüksek oldu. Hocamızın isteklerini yerine getirdiğimiz sürece de daha yukarılarda olabiliriz. İkinci yarı neler olacağını göreceğiz” diye konuştu.
“KURAL VARKEN DE PEK BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ”
Yabancı kuralı ile ilgili de açıklamalarda bulunan başarılı futbolcu, “Kural varken de pek bir şey değişmediği için buna nazaran bazı hocalarımız olsun, Abdullah Hoca ve ligde birkaç hoca da aynı şekilde gençlere zaten şans veriyorlar. Bunun olumsuz bir etkisini hissedeceğimizi zannetmiyorum. İnşallah Türkiye için hayırlı olur” dedi.