Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, beldeye yağan 1 metre kar nedeniyle yapılan karla mücadele çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu yaptığı açıklamadan 3 gündür şiddetli yağan kar yağışı nedeniyle bölgede 1 metre kar yağdığını bununla birlikte mahallelerde kapalı yol bulunmadığını ifade ederek şunları söyledi:
“3 gündür şiddetli yağan kar beldemizi de etkiledi. Yaklaşık 1 metre bir kar ama mahallelerimizde kapalı yolumuz yok. Gece gündüz çalışarak açtık. Merkezde bir kısım çalışmayı iki akşamdır sürdürüyoruz. Bu akşam merkezide tamamlayarak bir sıkıntımız kalmayacak. Tuzlama çalışmalarımız bugün itibariyle devam ediyor. Çünkü son yıllarda görülen en soğuk dönemdeyiz eksi on derecelere yaklaşan bir soğuk var bu da buzlanmaya neden oluyor. Tuzlamadan sonra merkezi de temizleyip eski haline getirerek sonuçlandırırız. Mahallelerde en yüksek noktalarda kar kalınlığı daha yüksek buralarda zorlanıyoruz. Akşamları açmak için uğraşıyoruz. Küçük iş makinelerimiz yüksek noktalardaki mahallelerimizi açamıyor. O yüzden dozer gibi büyük iş makineleri ile açılmaya çalışılıyor. Ben buradan hem belediye ekibimize hem de özel idare ekiplerine teşekkür ediyorum yaptıkları çalışmalardan dolayı. İnşallah iki gün içinde bu çalışmaları sonuçlandıracağız."