AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Muammer Beluk, toplumun maddi değerlerin yanı sıra manevi değerlere de ihtiyacı olduğunu belirterek, “İnsani değerlere sahip çıkmalıyız. Bunun bir yolu da insani değerlere sahip çıkan vakıfları çoğaltmaktır. İnsani değerleri çoğalttıkça toplumda huzur yaygınlaşacaktır” dedi.
Aday adaylığını açıkladıktan sonra, hizmet yarışına girme gerekçelerini ve projelerini toplumun her kesimine anlatmak için çalışmalarını sürdüren Muammer Beluk, Ensar Vakfı Adana Şubesi ile Adana Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
Beluk, Ensar Vakfı’nda Adana Şube Başkanı Yalçın Çelik’ten çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çelik, Ensar Vakfı’nın insani değerlere bağlı bir nesil yetiştirmek amacıyla, nitelikli akademik çalışma ve sürekli proje geliştirerek, özelde gençler olmak üzere toplumun tüm sosyal katmanlarına eğitim, yayın, organizasyon faaliyetleri ile hizmet sunan bir vakıf olduğunu belirtti. Çelik, Ensar Vakfının, uzman olduğu alanlarda teorik ve pratik çalışmalar yapmak, bu konuda araştırma yapanları desteklemek, öğretmen ve öğretmen adayları ile üniversite öğrencilerine eğitim desteği sağlamak gayretinde olduğunu da kaydetti.
AK Parti Aday Adayı Muammer Beluk ise Ensar Vakfı’nın yaptığı çalışmaların ancak bir kısmının basına yansıdığını kaydederek, “Bu vakıf kamuoyuna yansıyandan çok daha fazla hizmet icra ediyor. İnsani değerlere önem veriyor ve bu değerleri çoğaltarak yaygınlaştırmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.
Toplumun maddi değerlerin yanı sıra manevi değerlere de çok ihtiyacı olduğunu, bunu sağlamak için de Ensar Vakfı gibi hizmet vakıflarını arttırmak gerektiğini ifade eden Beluk şöyle konuştu:
“Adanamızda, Ensar Vakfı gibi vakıfların sayısı fazla değil. Bu sayıyı arttırmamız gerekiyor. Bir yerde maddi imkanlar ne kadar yükselirse yükselsin, eğer bu maddi birikim manevi değerlerle de desteklenmiyorsa, bu birikimin kalıcı hiçbir faydası olmaz. Manevi değerlerimizi yüceltip geliştiren kuruluşlara destek çıkmak hepimizin görevi. Toplumun aradığı huzur ancak manevi değerlerin sağlanmasıyla gerçekleşir.”
AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Muammer Beluk’un daha sonraki durağı Adana Sanayi Odası oldu. Burada Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç tarafından karşılanan Beluk, Kıvanç’la bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında Kıvanç ve Beluk Adana ile ilgili çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu.