Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi, eğitim seminerlerine Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile devam etti.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Antalya Koordinatörü Alaattin Özyürek ve Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter’in katılımıyla gerçekleştirilen eğitim seminerinde kamu kurumlarının özel sektöre sağladığı hibe ve destekler, BAKA 2015 Mali Destek Programı hakkında bilgilendirme yapılırken, proje hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da eğitim verildi.
BAKA’nın toplam 17 milyon TL bütçeli 2015 Mali Destek Programı’nda yenilikçi teknolojiler, yenilenebilir enerji ve alternatif turizmin desteklenmesi konularında hibe desteği verileceği belirtilen toplantıda, proje başvurularının BAKA’nın Isparta, Antalya ve Burdur’daki yatırım destek ofislerine yapılabileceği bildirildi.Alternatif Turizmin Desteklemesi Mali Destek Programı’nın toplam bütçesinin 5.500.000 TL, Yenilikçi Teknolojiler Mali Destek Programı’nın toplam bütçesinin 8.000.000 TL ve Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı’nın toplam destek bütçesinin 3.500.000 TL olduğu belirtilirken, Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı’nın yalnızca belediyeler, kar amacı gütmeyen birlik ve kooperatifler ve organize sanayi bölgesi yönetimlerinin başvurusuna açık olduğu vurgulandı.
Antalya, Isparta ve Burdur’daki yatırımcılara doğrudan finansman desteği sağlayacak mali destek programına projelerin internet üzerinden son başvuru tarihinin 10 Nisan 2015, proje dosyalarının son teslim tarihinin ise 17 Nisan 2015 saat 17.00’ye kadar olduğu hatırlatıldı. Bu tarihten sonra ajansa ulaşan başvuruların değerlendirmeye alınmayacağına dikkat çekilen toplantıda, hangi projelerin kabul göreceğini, dikkat edilmesi gereken noktalar, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu, destekten karşılanabilecek maliyetler, uygun olmayan maliyetler, program ile hedeflenen sektör ve alanlar, değerlendirme süreci sonrasında sözleşmenin imzalanması aşamaları hakkında bilgiler verildi.
MÜSİAD üyelerinin sorularının cevaplanmasıyla sona eren seminer sonunda katılımcı üyelere proje bilgilendirme ve başvuru kılavuz kitapçıkları dağıtıldı. Katılımlarından dolayı üyelere ve BAKA yetkililerine teşekkür eden MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Resul Lekesiz, üyelerinin kendilerinin ve işlerini geliştirmeleri hususunda eğitim, seminer ve işbirliği çalışmalarına artarak devam edileceğini söyledi.