Keçiören Belediyesi, yeşil ve çevre bilincini artırmak amacı ile anaokulu öğrencilerine mevsimlik çiçek üretim seralarını gezdirerek nasıl tohum ekileceğini öğretiyor.
Proje kapsamında belediyenin ilk misafiri Esertepe Anaokulu öğrencileri oldu. Çocuklara Ovacık’taki Park ve Bahçeler Müdürlüğü mevsimlik çiçek üretim seraları gezdirilerek, bitki yetiştiriciliği hakkında bilgiler verildi. Tohumun nasıl ekildiği uygulamalı biçimde gösterilirken, minik öğrencilerin tohumları toprakla buluşturmasına da aracı olundu.
Çocuklara ömrümüzün son anında bile olsa ellerindeki fidanı dikme duyarlılığının aşılanması gerektiğini ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yeşile, çiçeğe ve ağaca olan duyarlılığını artırmak ve çevreci bir nesil yetiştirmek, aynı zamanda çocuklarımızı televizyon ve bilgisayardan uzaklaştırıp toprakla, çiçekle, doğayla buluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Yeşilin değerini bilmemiz gerekiyor. Yaşadığımız şehrin temizliği, düzeni ve bakımı kadar yeşilliği de önemli. Bir kentin yeşil alan miktarı o şehrin medeniyet ölçüsünü gösteriyor. Temiz bir hava için oksijen, oksijen için de ağaçlar çok gerekli” dedi.