Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki sporcu İlknur Altunkanat, karatede başarıdan başarıya koşarak Uluslararası Marmara Kupası Turnuvası’nda ferdi olarak 2 altın 1 gümüş madalya, Türkiye Minikler Ve Yıldızlar Karate Şampiyonası turnuvasında da Türkiye şampiyonu oldu.
Tarsus Sadık Eliyeşil Ortaokulu 4. sınıf öğrencisi minik şampiyon karateci İlknur Altunkanat, 19-21 Aralık 2014 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen ve 52 ülkeden sporcuların mücadele ettiği Uluslararası Marmara Kupası Turnuvası’nda ferdi olarak 2 altın 1 gümüş madalya elde etme başarısını gösterdi. Antrenörü olmamasına rağmen Ahmet Tarakçı’nın gayretleriyle 28 Ocak-1 Şubat 2015 tarihleri arasında Sakarya’da düzenlenen ‘Türkiye Minikler ve Yıldızlar Karate Şampiyonası’ turnuvasına da katılan İlknur, turnuvada rakiplerine hiç puan vermeden Türkiye şampiyonu olma başarısını gösterdi. Şampiyonada ferdi olarak üstün bir mücadele örneği göstererek bu başarıyı elde eden İlknur, 20 yıl sonra Mersin’den karate branşında ferdi olarak müsabakalara katılıp Türkiye şampiyonu olma özelliğini de kazandı. Karatenin yanı sıra cimnastikle de ilgilenen İlknur, cimnastikte de başarılar elde etmeyi hedefliyor.
Annesi Canan Altunkaya ve babası Cafer Altunkaya ile birlikte Mersin Gençlik Hizmetleri ve İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı’yı ziyaret eden minik İlknur, başarılarının sevincini Tarakçı ile paylaştı. Ziyarette İlknur’u anlatan baba Altunkaya, “İlknur’un aldığı başarılardan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. İlknur çok yetenekli bir çocuk, yaşına rağmen bir yetişkin gibi davranıyor. Kendine özgüveni çok yüksek ve derslerinde de çok başarılı. Antrenmanlara giderken çok istekli gidiyor ve antrenman bitiminde sporcu arkadaşlarının gitmesine rağmen kendisi yarım saat daha fazla çalışıyor. Karatenin yanında cimnastik eğitimi de alıyor. Biz İlknur’un her zaman her konuda arkasındayız. İlknur’un başarılarında en büyük pay sahiplerinden birisi de Ahmet Tarakçı’dır. Kendisine, İlknur’a verdiği destekten dolayı minnettarız” dedi.
Minik şampiyon İlknur da “Almış olduğum başarılarda ve başarısızlıklarda her zaman yanımda olan aileme, Sakarya’da düzenlenen Türkiye şampiyonasına katılmamı sağlayan Ahmet Tarakçı’ya ve üzerimde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Büyüyünce milli sporcu ve doktor olmak istiyorum” diye konuştu.
Başarıları dolayısıyla İlknur’u kutlayan İl Müdür Vekili Tarakçı ise “Yaşına ve yaşadığı sıkıntılara rağmen aldığı başarılı sonuçlar İlknur’un ne kadar yetenekli bir sporcu olduğunu gösteriyor. İnsanın kendine güveninin olması hayatta her zaman başarıyı getirir. Kızımızın sporda olduğu kadar eğitiminde de çok başarılı bir öğrenci olduğunu bilmek beni fazlasıyla memnun etti. Çünkü siz sportif başarıyı elde ettikçe eğitimdeki başarınız gelecektir. Bu konuda özellikle ailelere çok önemli görevler düşüyor. Sizleri İlknur kızımıza her konuda destek verdiğiniz için kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum. İlknur kızımızın da daha birçok şampiyonluğu elde edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Tarakçı, başarılı minik sporcuya hediyeler verdi.