Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi, Yeşilay Haftası nedeniyle internet kafe, oyun salonları, kafe ve müzik salonlarında “Dumansız Hava Sahası” oluşturulması için bilgilendirme amaçlı broşür dağıttı.
Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi yetkilileri, “Dumansız Hava Sahası” oluşturulması için kentin çeşitli yerlerindeki oyun salonlarına, internet kafelere bilgilendirme broşürleri dağıttı. Mekân sahipleri ile ortak yürütülen etkinliğe gençler de destek çıktılar. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Cemil Budak, “1-7 Mart 2015 Yeşilay Haftası nedeniyle Gençlik Merkezimiz liderlerinden Yasin Yusuf Yılmaz yönetiminde gönüllü üyelerimiz, ilde bulunan internet kafeleri, canlı müzik salonlarını, kafeleri, oyun salonlarını ziyaret ederek dumansız hava sahası oluşturulması için bilgi amaçlı broşür dağıttılar. Sadece sigara, alkol değil, modern dünyanın getirdiği teknolojik bağımlılıklar, iletişim bozuklukları da olabilir. Bunlar da birer bağımlılık haline geldi. Özelikle sosyal medyada kullanılan iletişim daha çok bağımlılık yapmaktadır. Sigaraya, alkole ve diğer bağımlılıklara karşı toplumu bilgilendireceğiz. Gençlerimizi ve tüm halkımızı spor tesislerimizde spor yapmaya davet ediyoruz. Tüm spor alanlarımızı halkımızın nezih ortamda spor yapmaları için hizmetlerine sunduk. En yaşanabilir dumansız hava sahaları spor alanlarıdır” dedi.
Gençlik Merkezi Lideri Yasin Yusuf Yılmaz ise, gönüllü gençlik merkezi üyeleri ile birlikte şehir merkezindeki işlek caddelere “Madde Bağımlılığına Hayır” billboardlarını astılar.