GİRESUN (AA) - Güce İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına bölücü terör örgütü üyelerince düzenlenen taciz ateşi sırasında yaralanan 4 kişinin tedavisi sürüyor.

Olayda yaralanan Efe Uyar, Sultan Tuna, Fatma Demir ve Zeliha Yılmaz, Espiye Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesine sevk edildi.

Ortopedi ve göğüs cerrahisi servislerinde tedavileri süren 4 kişinin, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

Olayda yaralanan Efe Uyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa'dan Kurban Bayramı tatili için memleketi Güce'ye geldiğini söyledi.

İlk ateş açıldığı anda düğün merasimi olduğu için havai fişek atıldığını sandığını dile getiren Uyar, şöyle konuştu:

"Bir ses duydum ama ışık göremedim. Biraz zaman geçince silahla ateş edildiğini fark ettim. Net şekilde görülebiliyordu. Yaklaşık 20-25 dakika sürmüş çatışma ama ben 10 dakikasını hatırlıyorum. İnsanlar düğün alanında kaçışmaya başladı. Annemi okulun içine bıraktıktan sonra küçük yeğenimi aramaya başladım. O sırada çok sayıda kurşun düğünün yapıldığı okul alanına geliyordu. Birkaç kurşunun etrafımda sektiğini hissettim. Okulun içine girmek isterken de ayağımdan vuruldum."

- "İnsanlar panikle kaçışıyordu"

Yaralılardan Sultan Tuna ise ayağı ve kalçasından vurulduğunu belirtti. Bir anda silah seslerinin yükseldiğini ifade eden Tuna, "Kurşunlar yağmaya başladı. Silahlarla ateş edildiğini görebiliyorduk. O sırada 'Okula okula, teröristler basmış' diye bir ses duyduk. İnsanlar panikle kaçışıyordu. Ben de kendimi okulun içine atmak istedim. Kaçarken de vuruldum" dedi.

Fatma Demir de düğünde oyun oynayanları izlediklerini, bu sırada kurşunların okulun bahçesine gelmeye başladığını anlattı.

Silah seslerinin duyulmasının ardından çatışma çıktığını anladıklarını kaydeden Demir, "Biz de o panikle kaçışmaya başladık. O sırada vuruldum. Biri geldi, beni okulun bahçesinden uzaklaştırdı. Ayağımdan vurulmuşum" ifadelerini kullandı.